0

Record de trafic de date in reteaua Vodafone Romania dupa startul campaniei aniversare de 20 de ani

Vodafone Romania a inregistrat un record de trafic de date de Ziua Indragostitilor, care a marcat inceputul campaniei sale aniversare de 20 de ani. Utilizatorii mobili ai operatorului au beneficiat de posibilitatea de a sarbatori aceasta zi speciala impreuna cu cei dragi bucurandu-se de continutul lor preferat si impartasindu-si sentimentele si emotiile.

Cea mai mare crestere a traficului orar de date gestionat de reteaua Supernet™ 4G+ a fost de 53%, iar varful consumului de date a fost inregistrat la ora 20:50 si a fost cu 33% mai mare in comparatie cu o zi obisnuita. Din totalul de trafic de date, 57% a fost generat de clientii care utilizeaza abonamente, iar restul de 43%, de catre utilizatorii de cartele.

„Internetul reprezinta o parte activa din viata cotidiana a clientilor nostri, dupa cum reiese din cifrele zilnice privind utilizarea datelor. Aniversarea de 20 de ani este o buna oportunitate pentru a le oferi acestora exact ceea ce apreciaza mai mult,si anume sansa de a se bucura de cea mai performanta retea mobila din Romania, asa cum a fost certificata pentru al treilea an consecutiv de catre auditorul independent P3 communications si, totodata, decea mai rapida retea mobila din Romania, asa cum a fost desemnatade catre Ookla Speedtest. Suntem mandri ca, in aceste conditii de trafic de date intens, reteaua noastra a functionat la parametri optimiin ceea ce priveste disponibilitatea pentru clienti”, a declarat Catalin Buliga, Technology Director, Vodafone Romania.

Judetele care au inregistrat cea mai mare crestere atraficului de date pe parcursul intregii zile au fost Ialomita, Constanta, Giurgiu, Prahova, Vrancea, Galati si Calarasi.

Cel mai mare consum inregistrat pe 14 februarie 2017 a fost generat de streamingul video, urmat de navigarea pe internetsi de social media.

Vodafone Romania aniverseaza 20 de ani pe tot parcursul anului 2017 printr-o serie de initiative dedicate clientilor, iar oferta de internet gratuit nelimitat de Ziua Indragostitilor a fost prima dintre acestea. Brandul Vodafone este prezent pe piata romaneasca din anul 2005, cand a achizitionat Connex, care si-a lansat serviciile in 1997. De-a lungul istoriei sale pe piata locala, operatorul a investit cu prioritate in inovatie, fiind primul care a furnizat servicii GPRS (in 2001) si mai apoi servicii 3G (in 2005) si 4G (in 2012). Lansarea primului serviciu de Relatii cu Clientii (in 1997), a primei fundatii corporative (in 1998), a serviciului de mesaje scurte – SMS – si a celor de date si fax (in 1998), precum si a primului serviciu de recunoastere automata a vorbirii (in 2014) se numara printre premierele pe care Vodafone Romania le-a marcat pe piata de telecomunicatii din tara noastra.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *