0

Cum alegi cabinetul stomatologic si ce rol are aparatul dentar

Este extrem de important sa ai grija de dantura ta pentru ca astfel vei avea o serie de beneficii. Dincolo de faptul ca o dantura ingrijita iti va da o stare de bine, vei reusi sa previi o serie de dureri sau chiar boli. Faptul ca te simti oarecum stanjenit sa zambesti iti va afecta psihicul si vei avea o serie de retineri in a face anumite lucruri pe care ti le doresti. De asemenea, o dantura imperfecta poate face ca muscatura sa nu fie corecta si sa te ranesti de fiecare data cand mananci. Cand dintii sunt inghesuiti, vei reusi foarte greu sa ii speli si se vor forma cariile.

Poti corecta toate aceste probleme mergand din timp la medicul stomatolog. E important sa stii cum sa il alegi. Vom vorbi in randurile de mai jos despre criteriile pe care trebuie sa le iei in calcul cand alegi cabinetul stomatologic. Vom vorbi si despre aparatul dentar, despre rolul lui si despre tipurile pe care le poti alege.

Mergi la un cabinet stomatologic care lucreaza cu CNAS

Indiferent ca esti sau nu asigurat medical, ar trebui sa alegi un cabinet stomatologic care lucreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Daca esti asigurat, e cat se poate de usor de inteles de ce ar trebui sa alegi un astfel de cabinet. Iti vor fi decontate o serie de interventii, iar la unele vei plati mai putin. Daca nu esti asigurat, vei avea totusi o garantie in plus ca serviciile medicale sunt de calitate. Nu este o garantie absoluta insa ar trebui sa iti pui un semn de intrebare daca nu se fac decontari de la CNAS, pentru ca acestea reprezinta o sursa de venit la care nici un cabinet nu ar renunta cu usurinta.

mergi-la-un-cabinet-stomatologic-care-lucreaza-cu-cnas

Un al doilea criteriu in alegerea unei clinici stomatologice este aspectul incaperii si dotarea cu aparatura de ultima generatie sau cat mai ingrijita. Poti gasi cabinete stamatologice in Bucuresti precum este Clinica Dr. Melnic, care se ridica la cele mai inalte standarde din acest punct de vedere. Un al treilea criteriu este acela al calificarii personalului. Poti gasi dentisti in Bucuresti foarte bine calificati, cu studii in tara sau in strainatate. Te poti simti stanjenit sa ii intrebi ce calificari au, insa de cele mai multe ori cand intri intr-o stomatologie din Bucuresti, diplomele sunt inramate si puse pe perete. Poti verifica site-urile clinicilor stomatologice si acolo poti afla ce studii au medicii care lucreaza in ele. Tot acolo poti gasi si referinte.

Rolul aparatului dentar si ce alegeri poti face

Aparatul dentar are rolul de a corecta dantura si e recomandabil un tratament cu acesta atunci cand dintii se afla la distante prea mari unii de altii sau cand sunt foarte inghesuiti, cand maxilarul superior nu este foarte bine aliniat cu cel inferior si muscatura nu este una corecta, precum si in alte situatii, la recomandarea stomatologului.

Intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti ti se pot aplica tratamente cu diferite tipuri de aparate dentare, in functie de preturi, calitate si nevoi. Poti alege un aparat dentar Safir, un aparat dentar invizibil sau incognito, ori alte tipuri de aparate recomandate de medicul stomatolog. E important sa alegi unul doar la recomandarea acestuia pentru ca ele nu au doar aspecte diferite ci pot corecta mai bine sau mai putin bine anumite probleme.

Pretul unui aparat dentar incognito este mai scump decat al celorlalte aparate si poate ajunge pana la 3.000 de euro. Este insa un aparat de ultima generatie si nu trebuie confundat cu un aparat dentar invizibil. Nici aparatul dentar incognito nu se vede dar acest lucru se datoreaza faptului ca este aplicat pe partea din spate a dintilor. Trebuie mentionat ca si aparatul dentar Safir este un aparat dentar aproape invizibil pentru ca se vede mai greu, chiar daca e aplicat pe partea din fata a dintilor. Acestea nu sunt singurele optiuni pe care le ai la indemana.

rolul-aparatului-dentar-si-ce-alegeri-poti-face

Ca o concluzie, pentru a evita orice problema cu dantura ar trebui sa mergi in mod regulat intr-o clinica stomatologica care sa respecte anumite criterii pentru a te asigura ca primesti servicii medicale de calitate. Daca ai nevoi, iti poti corecta dantura cu un aparat dentar, fara a fi nevoit sa ti se faca interventii prea sofisticate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *