2

De ce un laptop second hand nu este o optiune buna?

laptop-sh

Un laptop second hand poate veni la pachet si cu o multime de surprize nedorite, de aceea exista mai multe motive pentru care nu ar trebui sa va achizitionati un astfel de laptop. De fiecare data cand mergeti sa achizitionati dispozitive scumpe, ar trebui sa va ganditi de mai multe ori daca un pret mai bun este intr-adevar un lucru atat de important, mai ales in situatia in care vorbim despre un laptop second hand. Adevarul este ca desi pretul ar putea fi unul bun pentru voi, un laptop second hand poate veni si cu unele probleme.

In primul rand, un laptop la mana a doua vine fara nici un fel de garantie. Motivul pentru care aceste laptopuri la mana a doua nu au nici un fel de garantie se datoreaza faptului ca de obicei acea garantie este expirata. De asemenea, mai exista si posibilitatea ca laptopul respectiv sa fi fost trimis in service, iar problemele sale sa nu fi fost rezolvate. Persoana respectiva are asadar optiunea de a vinde laptopul, mentionand ca are probleme sau nementionand acest lucru, problemele laptopului fiind descoperite de catre cumparator, acesta nemaiavand posibilitatea de a face mai nimic.

Un alt lucru important de stiut despre un laptop second hand este ca acesta mai poate fi si infectat cu virusi. Nu aveti de unde sa stiti cu certitudine faptul ca laptopul achizitionat nu are virusi, chiar daca stergeti tot de pe el si reinstalati chiar si sistemul de operare. Pe langa virusi, acesta mai poate avea si spyware sau malware, la fel de daunatoare, de aceea din acest punct de vedere, un laptop de tip second hand nu este o alegere prea buna pentru nevoile voastre. Atunci cand achizitionati un laptop sunteti de obicei foarte entuziasmati de achizitie, de aceea sunt sanse mai mari sa uitati de unele componente principale ale acestor laptopuri si anume de componentele hardware, dar si software.

Mai tarziu va trebui sa investiti mai multi bani asadar in componetele hardware si software, in cazul in care acestea se strica sau nu mai functioneaza corespunzator. Repararea sau inlocuirea acestor piese poate sa nu fie deloc rentabila, de aceea un laptop second hand va poate aduce o multime de dificultati. Este important asadar sa va concentrati pe aceste lucruri atunci cand vine vorba despre achizitionarea unor laptopuri second hand, in cazul in care va doriti sa faceti acest lucru pana la urma. Durata de viata a bateriei este un alt lucru de avut in vedere atunci cand vine vorba despre achizitionarea acestor laptopuri second hand. Nu va trebui sa va mire faptul ca un laptop second hand va avea cel mai sigur o durata de viata a bateriei extrem de redusa.

Tinand cont de toate aceste lucruri, devine o idee mult mai buna achizitia de laptopuri refurbished sau chiar noi. Acesta va va oferi siguranta faptului ca achizitia voastra va fi una cat se poate de buna si nu veti avea de-a face cu nici o problema, laptopul functionand exact asa cum va veti dori.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *