0

De la vanzator la manager

Imi doream foarte mult sa intru in domeniul vanzarilor. Aveam permis auto de ceva ani si, in plus, ma saturasem sa am parte de job-uri plictisitoare in care nu prea interactionam cu oamenii. Initial, pentru ca nu aveam experienta, am decis sa ma angajez la un magazin dintr-un mall. Desi salariul era foarte mic, mi-am spus ca imi va prinde bine sa invat cate ceva din tainele meseriei de vanzator. Dar, atunci mi-am dat seama ca, desi imi placea foarte mult, imi lipseau anumite abilitati. Nu reuseam sa interactionez prea bine cu oamenii. Iar daca imi cereau sa le mai si recomand un produs era un dezastru total. Desi magazinul era unul cu produse foarte frumoase, ma simteam, dupa o zi de munca ca si cum as fi facut operatii pe creier. Eram stresat de faptul ca nu stiam sa comunic cu clientii si, in plus, de faptul ca nu stiam sa vand. Vanzarile chiar scazusera in ultimul timp, cu siguranta, din cauza mea.

training-recrutare-selectie-evaluare-si-motivare-de-personal-i120396
Sefa mea a vazut asta si mi-a zis ca am nevoie serioasa de instruire si ca daca nu o sa ma reabilitez o sa imi pierd locul de munca. Desi nu imi doream oricum sa petrec prea mult timp in acest loc, voiam totusi, pe viitor, sa ajung la o firma mare de vanzari si asta insemna ca sansele mele scadeau considerabil. Tot gandindu-ma ce sa fac, am vorbit cu sotia mea care m-a sfatuit sa fac un curs de specialitate. Nici macar nu stiam ca exista asa ceva. Atunci mi-a spus ca la Urban Training pot sa fac orice fel de curs, chiar si training vanzari. Am intrat pe site si apoi i-am contactat. M-am inscris la un training pentru vanzari care s-a tinut la sediul Urban Training. Am invatat care sunt primii pasi in vanzari. A foste xact ceea ce mi-a trebuit. Este un curs interactiv, ai carui intructori au o experienta remarcabila si sunt adevarati profesionisti. Obiectivele cursului au fost:
1. Rolulul omului de vanzari in cadrul unui business;
2. Calitatile si profilul omului de vanzari;
3. Pasii in vanzare;
4. Tehnici generale de vanzare;
5. Sfaturi utile de comunicare si ascultare activa pentru a intelege si a anticipa nevoile clientilor.
Desi durata cursului este doar de 3 zile, pot sa spun ca am invata foarte multe. Dupa acest curs, am inceput sa pun in practica ceea ce invatasem. Diferenta s-a vazut imediat. Deja vanzarile magazinului au inceput sa creasca si din ce in ce mai multi oameni treceau, zilnic, pragul incintei noastre. Asta m-a facut sa trec la un alt nivel si, dupa ce am capatat si mai multa experienta, am mai accesat inca un curs de la Urban Training si anume cel de Experienta in Vanzari. Aici am invatat tehnici pe care nici nu le banuiam, stiluri de abordare si de interactionare cu cei din jur, limbajul corpului si foarte multe alte lucruri.
Toate acestea se intamplau in urma cu ceva timp. In momentul de fata, sunt manager de vanzari la o mare companie de distributie. Totul s-a intamplat datorita perseverentei mele si a cursurilor de la Urban Training.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *