0

De ce sa alegi cele mai bune aparate pentru afacerea ta?

Noile exigente impuse sistemelor industriale atunci cand vine vorba despre functionarea lor, dar si despre calitatea productiei, impun o strategie foarte elaborata in stapanirea lor. Din aceste motive, sursele de alimentare industriale, automatele programabile, dar si senzorii industriali au devenit aparate din ce in ce mai diversificate si mai performante, dar si mai fiabile sau indispensabile.

Automatele programabile, PLC, sunt dispozitive electronice programabile destinate automatizarii unor procese, cum ar fi comanda unor masini in cadrul unei uzine sau pilotarea robotilor industriali de exemplu.

Un automat programabil este asemanator unui calculator care serveste la comandarea de procedee industriale. Este special conceput pentru a automatiza aceste procedee. Programarea sa va determina astfel ce comenzi vor trebui date in functie de starea diferitelor dispozitive, precum senzorii.

Folosirea unui automat programabil, dar si a unor surse de alimentare industriale sau a unor senzori industriali, vine cu mai multe avantaje. Aici vom vorbi despre avantajele aduse de automatele programabile puse la dispozitie de Scada Shop.

Atunci cand nu ai un automat programabil, va trebui sa te folosesti de numeroase releuri pentru a comanda diferite echipamente care intervin in anumite procedee industriale. Dar folosind un aparat de genul PLC, vei reusi sa reduci in mod considerabil releurile si sa cresti fiabilitatea procedeelor industriale.

Sunt foarte simplu de manipulat sau de utilizat. Deci sunt foarte apreciate pe masinariile mai simple, de exemplu. Iar facilitandu-se programarea logica a parametrilor sai, se va favoriza ameliorarea continua a procedeelor. Se va putea astfel mari mereu productivitatea si calitatea produselor.

Dispun de mai multe functionalitati. Pentru masinile sau dispozitivele mai speciale care au o instalare mai complicata, automatele programabile ajuta venind cu functii de automatizare, specific integrate. In plus, pot sa realizeze mai multe sarcini in acelasi timp, cu o viteza uimitoare.

Se va reusi astfel o automatizare foarte usoara a liniilor de productie deci se vor reduce costurile si se vor putea diversifica foarte usor si produsele.

Mai mult confort.  Mentenanta si instalarea produselor de pe SCADA este una foarte usoara. In cazul automatelor programabile putem vorbi despre autonomie si despre facilitatea in intetinere. Acestea pot sa functioneze si singure, chiar.  Aceste lucruri sunt foarte usoare, datorita vizualizarii permanente a intrarilor si a iesirilor care sunt semnalate cu ajutorul luminilor. Dialogul dintre om si masina este asigurat de catre un terminal de programare.

Automatele propuse aici, dar si celelalte produse pot sa raspunda deci unui numar mare de nevoi sau de cerinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *