2

Despre noua Skoda Octavia

Ocazional ma uit la ofertele de masini ce sunt pe piata acum, ma uit din curiozitate pentru ca am impresia ca masinile nu mai au frumusetea de alta data ci se axeaza mult pe lux, iar luxul nu este tot timpul o prioritate pentru toata lumea.

Tot timpul am fost de parere ca masinile companiilor de rent a car sunt cele care sunt rezistente in timp iar costul de intretinere al lor nu este foarte ridicat, ele fiind inchiriate, majoritatea clientilor nu tin cont de multe aspecte astfel incat sa tina la masinile respective, iar compania de inchirieri auto nu cred ca-si doreste sa investeasca mai multi bani in reparatii in cazul in care este nevoie.

Nu cu foarte mult timp in urma un bun prieten a fost prin capitala cu treaba si a fost nevoit sa apeleze la o firma de Rent a car Bucuresti si din lista de masini si-a ales noua Skoda Octavia. Masina este generatie 2014 si este una foarte reusita dupa parerea mea, chiar am vazut pe strazi destul de des acest model dar si modelul Skoda Rapid care este un pic mai mic.

Designul frontal al noii Skodei Octavia atrage atentia prin liniile drepte si precise, grila frontala cromata, luminiile de zi atat din fata cat si din spate ce beneficiaza de noua tehnologie de tip LED. Dintre optiunile de care se pot beneficia pe masina se numara proiectoare de ceata negre cu functia Cornering, climatronic cu doua zone de actionare si senzor de umiditate ce reduce aburirea parbrizului, sistem audio in trei variante Blues, Swing si Bolero, sistem multimedia cu touchscreen, camera video multifunctionala, buna la parcarile in spatii dificile sau pe timp de conditii meteorologice necorespunzatoare, Lane Assistant – functia ce-ti mentine masina pe banda de mers corecta, Intelligent Light Assistant si sistemul de recunoastere si afisarea indicatoarelor de circulatie atat pe ecranul multimedia cat si pe parbriz.

605228l

La capitolul siguranta noua Skoda Octavia ofera SC (controlul electronic al stabilitatii), extins cu noi functii, de exemplu sistemul de franare Multi Collision Breake (MKB) poate evita miscarile necontrolate, in premiera Skoda ofera si Crew Protect Assistant, un sistem de protectie proactiva atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din dreapta tensionand centurile de siguranta in situatiile de urgenta dar si inchiderea partiala a geamurilor electrice si a trapei in cazul in care este necesar. Pe langa asta airbagurile laterale, atat cele din fata cat si din spate sunt create pentru protejarea zonei pelviene si a cutiei toracice in cazul unui impact lateral dar si airbaguri pentru genunchi, pozitionat sub coloana de directie ce protejeaza picioarele soferului.

SKODA Octavia 2012

Preturile pentru noua Skoda Octravia incep de la 14.000 Euro si ajung pana la 27.000 Euro, diferentele constau in motorizare si optiuni, iar motorizarile prezente sunt: 1.2 TSI de 85CP si cuplu de 160 Nm, 1.2 TSI de 105CP si 175 Nm, 1.4 TSI de 140 CP si 250 Nm, 1.6 TDI de 105CP/250Nm, 140CP/Nm, 2.0 TDI de 150CP si 320Nm, 184CP si 350 Nm, 220CP si 350Nm. Pentru cei care vor sportivitate maxima pe noua Skoda Octavia pot opta pentru Varianta RS ce are un pret de pornire de 25.000 Euro si are un motor de 2.0 TSI si dezvolta o putere de 220CP.

Masina este foarte simpatica si sper sa o iau la un Drive Test in scurt timp.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *