0

Exista un formular CEDO in cazul in care doriti rejudecarea la cea mai inalta instanta din Europa

Cererea tip a fost gandita din mai multe motive. Analizandu-le cu atentie, descoperim ca nu ingradeste libera exprimare a cetatenilor, ci dimpotriva este un document util si lor si functionarilor. Iata ce beneficii aduce existenta unei astfel de cereri-formular:

-inlatura tot balastul dintr-o cerere. Omul are impresia ca de ce spune mai multe, are sanse mai multe de castig, fara sa isi dea seama ca va spune si lucruri gresite sau va da amanunte care nu intereseaza pe nimeni. In plus, multi scriu intr-o cerere doua-trei solicitari la care doresc rezolvare sau raspuns. Corect este ca atentia sa fie concentrata pe o singura revendicare.

-un formular este mai usor de monitorizat, centralizat, decat cererile scrise dupa cum doresc semnatarii lor. Am citit cereri care starnesc rasul si nu respecta deloc  normele stilului juridico-administativ, fiindca: se termina cu mii de multumiri anticipate, abunda in figuri de stil si alte metafore, au o topica incalcita, din care nu se intelege nimic sau se intelege tocmai pe dos fata de ceea ce a dorit sa transmita semnatarii lor.

Institutiile care pun la dispozitia cetatenilor cereri-tip nu accepta sub nicio forma un alt model de cerere! De fapt le inteleg principiul. Specialisti in domeniul comunicarii si legislatiei au muncit intens sa gaseasca o formula care sa usureze munca petitionarului, iar acesta sa se incapataneze sa formuleze el un alt tip de cerere???

Dosarul de inscriere la facultate nu este luat in consideratie, fara cererea tip completata corect, un imprumut la CAR se aproba numai dupa ce doritorul completeaza corect toate rubricile formularului.

Daca institutii din tara procedeaza in acest mod, cu atat mai mult sunt indreptatite cele din afara sa aplice regula formularului.

Nici nu stiai ca exista formular cedo nu este asa? Nici eu nu am stiut, pana cand nu am vorbit cu un coleg de serviciu despre firma care lupta pentru respectarea drepturilor omului in tara si in afara acesteia.

Iata de ce nu trebuie sa faci singur demersurile pentru a se judeca procesul tau la CEDO. Sunt multe lucruri pe care nu le stii si risti sa ti se respinga procesul pe loc.

Apeleaza la Casa de Avocatura GRIGORIU & GRIGORIU si nu vei regreta, fiindca acesti avocati cu experienta au castigat multe procese pentru clientii lor la acesta inalta instanta, pledand impecabil in engleza.

Crezul lor profesional consta in apararea cu toata priceperea si energia a drepturilor omului, drepturi pe care le considera sfinte. Inainte de a le solicita consultanta sau sa te reprezinte, intra pe site-ul oficial al Casei de Avocatura, sa ii cunosti mai bine.

Ai acolo portofoliul complet al muncii lor de zeci de ani, dosare grele castigate la Curtea Europeana, daune morale obtinute pentru cei care au fost arestati pe nedrept. Poti citi detalii despre toate dosarele acelea, sa vezi ce oameni minunati sunt.

Ei s-au axat pe astfel de cazuri grele, fiindca le-a fost mila de cei nedreptatiti si s-au decis sa se pozitioneze alaturi de ei si impreuna sa invinga abuzurile si nedreptatile.

Ca sa ajunga la acest nivel au studia legislatia europeana si limba engleza, astfel incat sa comunice si sa inteleaga ca un nativ. Pledoariile lor sunt apreciate la nivel international, dar in spatele lor stau nopti nedormite si zile de studiu. Zeci de dosare castigate s-au obtinut cu o munca titanica si in acest moment echipa de la institutia prezentata mai sus nu accepta sa piarda. Casa de avocatura prezentata mai sus se afla in topul primelor trei echipe de avocati de succes din Europa, dupa numarul de procese castigate la CEDO.

Imi place de asemenea ca pe site-ul lor pot citi articole ample despre protocoale ale conventiilor CEDO, despre anumite articole si informatii despre formularul CEDO si cum pot ei sa ajute un om care doreste sa obtina dreptatea, iar CEDO reprezinta ultima speranta.

La CEDO ajung sute sau poate mii de dosare pentru a fi rejudecate si trebuie sa se faca o selectie riguroasa.

Selectia incepe si de la prezenta sau absenta formularului din dosar, de la completarea corecta sau incorecta a acestui document.

Iata de ce nu poti sa adresezi de unul singur o cerere acestei institutii si ai nevoie de avocati care sa te sustina de la inceput pana la sfarsit.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *