0

Flori potrivite la o înmormântare

Bunele maniere spun că atunci când participi la un priveghi sau o înmormântare, este un gest frumos din partea ta să îți arăți aprecierea și respectul față de persoana care a încetat din viață să aduci flori.

Deși florile simbolizează în general viața, atunci când sunt aduse la o înmormântare sau un priveghi, sensul lor se schimbă. Respect, dragoste, stimă față de cel decedat este simbolistica lot acum. De aceea, este important să nu uiți acest aspect și să știi care flori se potrivesc mai bine.

Garoafele, florile morții

În ultima vreme, s-a împământenit ideea că garoafele ar fi florile cele mai potrivite pentru a le aduce la un priveghi sau o înmormântare. În plus, garoafele se regăsesc într-o mulțime de culori și sunt și destul de ieftine. Eventual, poți discuta cu personalul de la o firmă de servicii funerare dacă au o sugestie pentru tine în acest sens.

Crini

Adevărate flori imperial, crinii impresionează prin frumusețea lor deosebită, dar și prin mirosul aparte. Și, potrivit specialiștilor de la toate casele de servicii funerare Bucuresti sunt niște flori care se pretează să fie aduse la o înmormântare sau un priveghi. În acest fel îți arăți respectul pentru persoana decedată, și arăți cât de mult a însemnat pentru tine.

Crizanteme

Crizantemele se află și ele pe lista florilor care sunt potrivite pentru o înmormântare sau un priveghi, deoarece în acest caz semnificația lor este una de durere, jale, tristețe, adică exact acele sentimente care însoțesc de regulă trecerea în neființă a cuiva drag.

Trandafiri

Chiar și trandafirii, considerați drept florile iubirii, pot fi oferite acum, doar că trebuie să fii foarte atent la culoarea acestora. Totuși, decât să greșești, mai bine cere sfatul unui profesionist, sau optează pentru o variantă mai ”cuminte”, cum este cazul garoafelor sau al crizantemelor.

Respect și considerație

La o înmormântare sau priveghi, florile și lumânările sunt o cerință obligatorie, prin care îți arăți respectul, dragostea și considerația față de persoana care a încetat din viață. Alege florile potrivite, și dacă simți că nu te descurci, discută cu personalul de la o florărie sau o firmă de servicii funerare pentru unele recomandări în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *