0

Cum se curata mochetele lipite de pardoseala

In ultimul timp, oamenii si-au simplificat eforturile renuntand la covoarele imense si grele pe care abia reuseau patru oameni sa le bage sub sifonier sau sub patul masiv. Se intelege ca era foarte greu si cand erau stranse sa fie batute si spalate si la asezarea acestora dupa spalare.
Despre spalat ce sa mai spunem? Inaintea aparitiei pe piata romanesca de servicii a firmelor specializate in spalare si curatare mochete gospodinele se descurcau foarte greu. Covoarele erau spalate vara, pe o suprafata plana de beton, frecate cu perii si clatite cu jet puternic de apa.
Mare problema era si intinsul acestora, fiindca trebuia un suport solid sa nu cada cu covor cu tot jos.
Se consuma multa apa si fara sa fiu banuita de zgarcenie, se vedea clar la factura. Ce era mai neplacut, spalate in toiul verii, pe timp frumos, pana la Craciun se umpleau de praf si de pete.

spalare-si-curatare-profesionala-mochete-covoare-scaune-sau-canapele-768x576
Un covor care nu este spalat la timp emana un miros dizgratios, reprezinta un depozit de microbi in casa si se toceste si se umple de mucegaiuri.
El se degradeaza putin cate putin, daca nu este spalat temeinic si regulat.
Imi amintesc, cand au aparut mochetele, in special in institutii, ca sa nu se mai miste de colo colo (unii le puneau sub covoare pentru mai multa caldura) erau lispite de pardoseala si ma intrebam, oare cum se mai curata si spala in acest caz?
Mai ales covoarele si mochetele au nevoie de igiena permanenta fiindca calcam pe ele si multi dintre musafiri nu se descalta, ci intra cu incaltamintea cu care au mers prin praf, noroi sau zapada.
Au fost cazuri atat de nefericite, incat musafirul care a venit seara a calcat din greseala in excremente de caine pe care i le-a raspandit gazdei prin toata casa.
Orice se poate intampla, mai ales cand strazile nu sunt luminate si oamenii se grabesc.
Firma Curatart.ro va trimite la domiciliu o echipa priceputa, cu aparatura performanta, care poate curata covoarele si mochetele in orice anotimp, fie si lipite de parchet.
Pentru covorul care nu poate fi ridicat si mocheta lipita se face spalare uscata cu ergodiscul TASKI 165 si detergent special. Substantele de curatare sunt atat de bune, incat inlatura petele de vin, de ciocolata, de suc si de guma de mestecat.
Acesta metoda garanteaza faptul ca nu se strica nici pardosela, nu se impune nici un timp de uscare, fiind cea mai eficienta metoda de spalare a covorului.
Acelasi procedeu poate fi aplicat si fotoliilor, saltelelor, scaunelor tapitate.
Puteti solicita servicii de curatenie complete sau numai de curatare a covorului si a mochetei. Evaluatorul vine la domiciliu si masoara suprafata camerelor sau a covoarelor stabilind pretul.
Inaintea inceperii curatarii totale, din respect fata de clienti se face un test de culoare a covorului pentru mai multa siguranta.
Spuma uscata protejeaza fibra din care este facut covorul prelungindu-i durata de viata. Fiind ecologica 100% nu dauneaza persoanelor hiperalergice si se poate calca pe mocheta sau covorul respectiv dupa 10-15 minute de la executarea lucrarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *