0

Forarea unui puț în comparație cu conectarea la o rețea publică de apă

Mulți proprietari de pământ, în căutarea lor pentru apă, pot alege între forarea unui puț de apă pe proprietatea lor sau conectarea la reteaua locala de apă municipala sau rurala. Avantajele și dezavantajele fiecărei abordări includ următoarele:

Cost – Găurirea unui puț de apă poate implica un cost inițial ridicat, însă cheltuielile ulterioare, costul energiei electrice pentru pomparea apei și întreținerea sistemului pot fi mai scăzute. Conectarea la un district de apă poate implica și un cost inițial ridicat, dar este adesea mai puțin decât forarea unui puț. Costurile ulterioare lunare pentru serviciul de apă se pot monta rapid dacă se utilizează cantități mari de apă. Un alt aspect important este faptul că un contor de apă îmbunătățește, în general, valoarea de revânzare a proprietății.

Risc – Găurirea unui puț în multe locuri poate fi riscantă. Nu există garanții că veți atinge apă de bună calitate, chiar și în zonele în care alte puțuri au avut succes. Conectarea la o retea de apă îndepărtează, în esență, riscul implicat în obținerea unei surse de alimentare de încredere, de înaltă calitate.

Întreținere – Când aveți propriul dvs. bine, întreținerea și costurile aferente sunt responsabilitatea dvs. Acest lucru poate fi dificil, incomod și scump dacă apar probleme la pompă, electricitate sau tubulatură. Fiind conectat la o retea de apă transferă cea mai mare parte a responsabilității pentru întreținerea districtului. În plus, cel mai probabil veți avea în continuare servicii de apă chiar și în timpul întreruperilor de curent electric la dvs. acasă.

Disponibilitatea – În unele zone, contoarele de apă sunt limitate, iar listele lungi de așteptare forțează solicitanților să aștepte ani pentru o conexiune. În astfel de cazuri, un puț de apă  poate fi o alternativă atractivă dacă este disponibilă apă subterană adecvată în adâncimi rezonabile de găurire. În alte locuri, nu există apă freatică adecvată, iar conectarea la un utilitar public de apă poate fi singura alternativă, cu excepția cazului în care sunteți dispus să aveți apă transportată în proprietatea dvs. și plasată într-un rezervor de stocare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *