0

O nouă meserie pentru… bărbați!

Încă de acum câțiva ani în urmă regulile nescrise spuneau că „bărbații trebuie să aducă banii în casă, iar femeile să aibă grijă de copii”. În altă ordine de idei, femeile nu prea aveau dreptul de a face nimic. Și aici nu ne referim neapărat la a avea drept de veto, ci la drepturile ei în general.

Pe lângă faptul că erau o grămadă de meserii strict interzise femeilor( medicina și actoria de pildă), nici măcar nu era prea mult de discutat când venea vorba de dorința unei femei de a lucra. Serviciul era al  bărbatului, el conducea casa, el aducea banii, el era stâlpul familiei. Femeia trebuia să fie casnică și atât.

Odată cu avansarea în timp, lumea a început să lase la o parte astfel de idei și femeile au prins din ce în ce mai multă putere. Nu numai că puteau să voteze, dar au început să aibă și ele joburi și în ziua de astăzi majoritatea vor să fie independente din punct de vedere financiar. Ba chiar multe meserii considerate „bărbătești” au ajuns să fie practicate și de femei în ziua de azi.

Așa că, ușor ușor, femeia s-a desprins de titlul de casnică și a început să-și câștige singură proprii bănuți. Unele dintre ele câștigă chiar mai bine decât soții lor, însă acesta nu ar trebui să fie niciun motiv de grijă, ci mai degrabă unul de bucurie.

Dar ce-ați spune dacă ați afla că există familii în care ideea veche și conservatoare s-a păstrat? Ba mai mult decât atât, s-a produs și un oarecare „schimb de roluri” și bărbatul e casnic iar femeia este cea care aduce principala sursă de venit în casă.

Un caz concret este exemplul Nicoletei. O tânără de 25 de ani, mama a doi copii frumoși(gemeni) care, de 2 ani de zile, este singura care aduce venit în casă. Soțul ei a avut grijă de cei doi copii până acum și de casă. Nicoleta lucrează ca model de videochat in Bacau și se declară mai mult decât mulțumită de jobul ei. „Ne descurcăm foarte, foarte bine aș putea spune. Pe lângă faptul că nu ne lipsește nimic din punct de vedere material, soțul meu are grijă de cei mici și de casă și îmi ușurează foarte mult munca! La început lucra și el, dar am decis că nu e ok să ne lăsăm copiii pe mână unor străini și nici eu nu făceam față la treburile casnice, așa că am ales să păstrăm jobul din care se câștigă cel mai bine, adică al meu.”

Familia Nicoletei este foarte fericită și după spusele ei „Nu le-a lipsit niciodată nimic.” Aceasta a mărturisit că soțul ei nu s-a simțit niciodată subapreciat sau jignit în vreun fel și că e mai mult decât încântat să fie aproape de copii zilnic. „Ba chiar și-a descoperit și câteva talente culinare ascunse” a spus Nicoleta.

Odată cu trecerea timpului, a evoluat și societatea și acesta este une xemplu clar de cât de mult se pot schimba mentalitățile oamenilor în decursul a cățiva ani. Nimeni nu a spus că unele meserii sunt „doar pentru bărbați” la fel cum nimeni nu a spus că unele sunt „doar pentru femei”. Fiecare este liber să decidă ce e mai bine pentru el!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *