0

Huawei lanseaza 3 solutii pentru a adopta F5.5G si a sustine o conectivitate de 10 Gbps oriunde

In cadrul evenimentului MWC 2023, Huawei a lansat Huawei FTTR OptiXstar F30, primul sistem PON 50G comercial din industrie si Huawei OptiX Alps-WDM, trei solutii complet optice concepute pentru casele inteligente, acces ultra-broadband si campuri de retea metro integral optice. Aceste solutii sprijina operatorii sa construiasca retele E2E integral optice verzi, pentru o dezvoltare de inalta calitate a tuturor serviciilor, si faciliteaza o trecere lina la retelele F5.5G si la conexiuni de 10 Gbps oriunde.
Huawei FTTR OptiXstar F30, una din solutiile complet optice concepute pentru casele inteligente, este primul sistem de retea FTTR complet optic din industrie care ruleaza pe arhitectura C-WAN si aduce sase imbunatatiri majore:

Estetica: Cele patru culori si trei moduri de instalare ii permit sa se incadreze perfect in designul unei locuinte moderne.

Viteza: Accelerarea hardware si optimizarea algoritmului asigura o conexiune de 2000 Mbps in intreaga casa.

Acoperire: Antenele inteligente cu fascicule multiple imbunatatesc acoperirea cu aproximativ 30%.

Roaming: Algoritmul inovator Huawei pentru retea coordonata de roaming fara intreruperi (SRCN) permite roaming imperceptibil in intreaga casa.Concordanta: Colaborarea intre dispozitive multiple minimizeaza interferentele Wi-Fi si permite conectarea a pana la 128 de dispozitive simultan.

Servicii: Capabilitatile unice de servicii premium 5A le permit operatorilor sa ofere servicii premium de instalare, mentenanta si operare. Huawei FTTR OptiXstar F30 le permite utilizatorilor sa se bucure de viata digitala si ii ajuta pe operatori sa creasca competitivitatea in banda larga. Aceasta tehnologie a deschis o piata de un trilion de dolari.
In materie de acces ultra-broadband, Huawei PON 50G este prima solutie comerciala din industrie care implementeaza urmatoarele functii:
Ofera PON 50G simetric de inalta densitate care indeplineste cerintele de latime de banda tot mai mare in viitoarele scenarii de campus, interconectare industriala, enterprise si locuinta.
Utilizeaza un amplificator inovator conic si o superstructura de reflexie pentru a creste puterea optica cu aproximativ 25% si a permite implementarea ODN in reteaua live, fara re-cablare.

Integreaza GPON, PON 10G si PON 50G intr-un singur port, permitand actualizarea serviciului la cerere si minimizand costurile de investitie pentru operatori. Fiind o tehnologie PON de ultima generatie definita de ITU-T, PON 50G sustine efectiv conexiuni de 10 Gbps oriunde. Solutia inovatoare PON 50G de la Huawei le ofera operatorilor o cale eficienta de scadere a costurilor totale, in vederea actualizarii retelelor la 10G.

In ceea ce priveste campurile de retea metro integral optice, solutia Huawei OptiX Alps-WDM ofera patru capabilitati:

Rapiditate: Aceasta capacitate extinde OXC pana la periferia retelei si permite conectivitate optica „one-hop” si grooming flexibil pe intreaga retea, imbunatatind performanta conectivitatii si scurtand timpul de furnizare a serviciilor de la luni la minute.

Pe termen lung: Modulul unitar 100G inovator metropolitan ajuta la mutarea OTN 100G in CO, imbunatatind latimea de banda de 10 ori si reducand semnificativ costurile.

Pooling: Prin utilizarea tehnologiei de comutare selectiva a lungimii de unda (WSS) pentru a integra 9 subrack-uri traditionale intr-un singur modul, aceasta arhitectura permite partajarea a 96 de lungimi de unda de catre 9 inele de acces, imbunatatind semnificativ eficienta lungimii de unda si reducand amprenta echipamentelor in incaperi.
Simplificare: Aceasta capabilitate ataseaza etichete optice digitale lungimilor de unda si utilizeaza o unitate de management si control centralizata pentru a realiza planificarea, constructia, exploatarea si intretinerea, reducand astfel cheltuielile operationale.

Solutia OptiX Alps-WDM de la Huawei cu cele patru capabilitati construieste o arhitectura simplificata si ofera o experienta absoluta. Acestea ajuta la redefinirea retelelor verzi integral optice si la satisfacerea cerintelor operatorilor pentru dezvoltarea serviciilor B2C, B2H si B2B. Aceste capabilitati vor sprijini evolutia serviciilor in urmatorul deceniu.
Richard Jin, presedinte Optical Business Product Line, Huawei, a declarat: „Prin trecerea de la F5G la F5.5G cream viitorul, nu doar il planificam. Astazi, conectivitatea la nivel de gigabit este din ce in ce mai populara in intreaga lume. Privind spre 2025, cerintele de retea diversificate vor necesita o conectivitate de 10 gigabiti omniprezenta. Este nevoie de colaborare intre toate industriile pentru adoptarea F5.5G si sustinerea unei conectivitati 10 Gbps oriunde.
Huawei li se alatura operatorilor globali pentru a accelera modernizarea retelei si aplicarea noilor tehnologii, ajutandu-i pe acestia sa-si extinda permanent afacerea si sa profite de oportunitati, datorita unei experiente de utilizare absolute, pentru a deschide noi cai in viitor.”

Despre Huawei
Huawei este un furnizor de top la nivel mondial in domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii in telecomunicatii si in cel al dispozitivelor inteligente. Cu solutii integrate in patru domenii cheie – retele de telecomunicatii, IT, dispozitive inteligente si servicii cloud – ne angajam sa aducem tehnologia digitala la fiecare persoana, in casa sau organizatie, pentru o lume inteligenta si conectata.
La Huawei, inovatia porneste de la nevoile clientilor. Facem investitii masive in cercetare, concentrandu-ne asupra inovatiilor de ruptura in tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajati si derulam operatiuni in mai mult de 170 de tari si regiuni. Fondata in 1987, Huawei este o companie privata, detinuta integral de propriii angajati.
Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a mentine competitivitatea si siguranta retelelor pentru intreg portofoliul de produse, solutii si servicii end-to-end. Prin colaborare deschisa cu partenerii de ecosistem, cream valoare pentru clienti, imbunatatind experienta consumatorilor si inspirand organizatii de toate marimile sa inoveze. Huawei Technologies SRL si-a inceput operatiunile in Romania in anul 2003, unde are peste 2.300 de angajati si a dezvoltat colaborari cu toti marii operatori de telecomunicatii. Pentru detalii, vizitati www.huawei.com/ro sau urmariti-ne pe Facebook Huawei Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *