0

Inca un pas catre era Metaversului: Compania Du din Emiratele Arabe Unite si Huawei semneaza un memorandum privind cooperarea strategica 5.5G

Compania Du, cunoscuta oficial ca Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), si Huawei au semnat in cadrul Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2023 un Memorandum of Understanding (MoU) privind cooperarea strategica 5.5G, marcand o noua etapa a parteneriatului lor de lunga durata.

Unul dintre operatorii de telecomunicatii cu cea mai rapida crestere din Emiratele Arabe Unite, Du, lucreaza indeaproape cu Huawei si demonstreaza performante remarcabile in dezvoltarea experientei si serviciilor de retea 5G, obtinand o cota de piata mare in Orientul Mijlociu. Prin acest parteneriat, du si Huawei isi vor consolida cooperarea in inovatia 5.5G, ceea ce implica inovatia tehnologica si evolutia retelei E2E, pentru ca du sa poata imbunatati permanent experienta de utilizare si conduce piata din Emiratele Arabe Unite in materie de dezvoltare 5.5G.

La ceremonia de semnare au participat Saleem AlBlooshi, CTO du, Cao Ming, presedinte Huawei Wireless Network Product Line, Liu Jiawei, CEO Huawei Emiratele Arabe Unite, si alti directori executivi reprezentanti ai ambelor parti.

Potrivit MoU, colaborarea dintre du si Huawei referitoare la 5.5G va cuprinde trei aspecte. In ceea ce priveste inovatia, acestia se vor axa pe tehnologii cheie, printre care se numara ELAA-MM (Extremely Large Antenna Array Massive MIMO), Passive IoT si Virtual Large Carrier, si vor discuta directivele necesare evolutiei retelei E2E. In ceea ce priveste explorarea aplicatiilor, acestia vor cerceta noi scenarii si vor identifica aplicatii potentiale in functie de cerintele locale, cum sunt Metaversul, intalnirile holografice, XR. In constructia acestor sisteme, acestia vor colabora cu partenerii locali si globali din industrie pentru a construi o retea 5.5G solida si pentru a promova succesul multilateral in afaceri.

Saleem AlBlooshi, CTO al companiei Du, a declarat: „Du se angajeaza sa lucreze cu liderii din industrie din intreaga lume pentru a crea noi solutii datorita carora sa ne mentinem in fruntea inovatiei digitale. In acord cu strategia Emiratelor Arabe Unite privind Metaversul si gratie parteneriatului nostru cu Huawei, vom reusi sa facem tehnologia 5.5G disponibila pentru uz comercial, iar impreuna putem crea experiente XR captivante, fiabile si de inalta calitate pentru utilizatori. Ne propunem sa cream un ecosistem in care fiecare aspect al vietii poate profita de caracteristicile unice pe care tehnologia 5.5G le are de oferit, de la conectivitate imbunatatita si viteze mai mari pana la IoT cu scenarii complete si o acoperire extinsa.”

Cao Ming, presedinte Huawei Wireless Network Product Line, a precizat: „Ne angajam sa oferim solutii inovatoare bazate pe cerintele utilizatorilor. Vom lucra cu Du pentru inovatia 5.5G, vom explora si promova tehnologiile 5.5G si vom comercializa cazuri de utilizare de mare valoare bazate pe scenariile locale din Emiratele Arabe Unite, pentru a imbunatati experienta in retea si pentru a construi o lume digitala.”

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial in domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii in telecomunicatii si in cel al dispozitivelor inteligente. Cu solutii integrate in patru domenii cheie – retele de telecomunicatii, IT, dispozitive inteligente si servicii cloud – ne angajam sa aducem tehnologia digitala la fiecare persoana, in casa sau organizatie, pentru o lume inteligenta si conectata.
La Huawei, inovatia porneste de la nevoile clientilor. Facem investitii masive in cercetare, concentrandu-ne asupra inovatiilor de ruptura in tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajati si derulam operatiuni in mai mult de 170 de tari si regiuni. Fondata in 1987, Huawei este o companie privata, detinuta integral de propriii angajati.

Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a mentine competitivitatea si siguranta retelelor pentru intreg portofoliul de produse, solutii si servicii end-to-end. Prin colaborare deschisa cu partenerii de ecosistem, cream valoare pentru clienti, imbunatatind experienta consumatorilor si inspirand organizatii de toate marimile sa inoveze. Huawei Technologies SRL si-a inceput operatiunile in Romania in anul 2003, unde are peste 2.300 de angajati si a dezvoltat colaborari cu toti marii operatori de telecomunicatii. Pentru detalii, vizitati www.huawei.com/ro sau urmariti-ne pe Facebook Huawei Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *