0

Investind in sisteme solare, investim in planeta!

Un studiu arata ca in mediu o persoana poate sa cheltuiasca chiar si 8000 de ron anual doar pe energie electrica. Iar acest studiu a fost facut in mare pe persoanele a caror locuinte nu depasesc 100 de metri patrati locuibili. Sumele cresc imediat ce vorbim despre case de dimensiuni mai mari de 120 metri patrati. Recomandat este sa investim in sisteme solare care sa ne faciliteze independenta energetica pe tot timpul anului  Magazinul Voltech.ro este specializat in comercializarea de sisteme solare, oferind sisteme capabile sa genereze energie pentru diferite dimensiuni de locuinte.

Panourile solare fotovoltaice sunt compuse din celule solare si transforma energia solara direct in energie electrica. Celulele solare absorb particulele de lumina care ajung pe suprafata lor. Particulele reprezinta fotonii care genereaza apoi o cantitate mica de energie, care trece printr-un cablu de consum, astfel incat sa fie utilizata imediat sau sa fie stocata in acumulatori.

Anumite materiale pot fi folosite pentru a produce electricitate cand sunt expuse razelor solare, iar aceasta proprietate este cunoscuta sub denumirea de efect fotovoltaic. Panourile solare folosesc aceasta proprietate ca sa transforme energia luminoasa in curent electric continuu. Mai departe, un invertor transforma acest curent continuu in curent alternativ pe care il poti folosi in propria casa.

Excesul de energie electrica acumulat poate fi stocat separat intr-o baterie de stocare si il poti folosi ulterior, de exemplu, pe timpul noptii. Majoritatea panourilor solare sunt confectionate dintr-un strat transparent de plastic (cauciuc siliconat sau etilen vinil acetat) si contin numeroase celule solare conectate intre ele. Aceste celule solare sunt acoperite cu un geam de protectie (geam securizat monostrat) pe suprafata expusa la soare. De obicei, materialele din care sunt compuse aceste panouri solare au o durata de viata de cel putin 20 de ani.

Panourile solare fotovoltaice sunt clasificate in urmatoarele categorii:

Panouri solare monocristaline – aceste panouri au o nuanta de negru inchis si au un grad sporit de eficienta. Ele produc cea mai mare cantitate de energie, de patru ori mai multa decat celelalte tipuri de panouri solare, sunt durabile si pot fi amplasate chiar si pe portiuni mai mici.

Panouri solare policristaline (multicristaline) – aceste panouri sunt cele care au o nuanta de albastru inchis, insa sunt mai putin rezistente la temperaturi ridicate spre deosebire de panourile solare monocristaline. Desi sunt mai ieftine, gradul de eficienta este destul de scazut, in raport cu panourile monocristaline. Panouri solare cu strat subtire (Thin Film) – materialul fotovoltaic din care sunt compuse aceste panouri poate fi siliciu amorf, seleniura de cupru indiu galiu, telurura de cadmiu sau celule fotovoltaice organice. Panourile solare cu celule cu strat subtire sunt flexibile, au un design placut, iar eficienta lor nu este afectata de umbra sau de caldura excesiva. Pot fi folosite pe suprafete mari.

Panouri solare hibride (cu strat amorf) – acestea sunt compuse din celule monocristaline care au in spate un strat subtire de pelicula solara amorfa. Acest strat amorf poate sa extraga mai multa energie solara, mai ales cand lumina este slaba. Panourile solare hibride pot sa transforme energia solara in energie electrica, dar si in apa calda, insa nu sunt recomandate pentru acoperisuri cu suprafete mari.

Odata ce un panou fotovoltaic sau mai multe panouri sunt setate sa capteze energie implica zero costuri si marirea numarului de panouri nu implica costuri foarte mari. Pe langa panourile solare fotovoltaice, este demn de remarcat faptul ca energia solara poate salva, de fapt, bani, si in alte moduri, folosind sisteme solare de uz casnic.

Un panou fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Componentele principale al panoului fotovoltaic reprezinta celulele solare. Panourile fotovoltaice se utilizeaza separat sau legate in baterii pentru alimentarea consumatorilor independenti sau pentru generarea curentului electric ce se livreaza in reteaua publica. Un panou fotovoltaic este caracterizat prin parametrii sai electrici, cum ar fi tensiunea de mers in gol sau curentul de scurtcircuit. De asemenea, un alt sistem asemanator este cel care foloseste panourile solare termice. Acestea sunt folosite pentru a incalzi apa menajera din locuinta si nu numai. Deseori sunt folosite pentru incalzirea apei din piscina sau din bazine. Diferenta in valoarea cifrei de pe factura se va vedea imediat.

Asta pentru ca pe timp de vara, eficienta sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa folosesiti boilerul sau centrala pentru a incalzi apa. Pe timp de iarna panourile solare vor fi capabile sa acopere intre 60% si 80% din necesarul de energie pentru a incalzi apa, ceea ce va insemna din nou valori mai scazute in facturi.

Sistemul solar presurizat complex cu boiler de 200L oferit pe Voltech.ro are urmatoarele componente in kit-ul de ansamblare:

– Boiler 200 litri – cu 2 serpentine (1 buc);

– Panou solar cu 24 tuburi vidate Heat Pipe (1800 x 58 mm) (1 buc);

– Vas de expansiune 24L (1 buc);

– Grup hidraulic (1 kit);

– Controler solar (1 buc);

– Antigel solar (20L);

– Suport metalic (1 buc);

– Kit de instalare complet (in limita a 20 ml de teava).

Este usor de inteles de multi opteaza pentru sisteme solare chiar si in marile orase. Daca acum 10 ani, achizitionarea unui astfel de sistem era mult mai comuna in zonele in care distribuitorii energetici nu aveau acces (zone de munte sau sate indeparate), in ziua de astazi, chiar si cele mai moderne case din marile orase isi doresc sisteme solare! Intrati pe site pentru mai multe informatii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *