0

Mercedes nu mai vrea razboi

Mercedes a incheiat en fanfare al doilea sezon consecutiv in Formula 1, dovedind ca in prezent nu are un rival pe masura in campionat. Se pare, insa, ca pricipalul adversar al Sagetilor Argintii vine din interior, acolo unde relatia dintre superstarul Lewis Hamilton si aspirantul la acest statut, Nico Rosberg, nu este una prea frateasca. Cum zice o vorba din popor, sunt doua sabii care nu pot incapea in aceeasi teaca. Fiecare vrea sa castige cu orice pret, chiar daca asta presupune si anihilarea coechipierului. Nu au fost putine cazurile in care cei doi s-au sicanat pe pista in cautarea unei pozitii dominante, iar la final si-au cerut scuze pentru ca au dus lupta intr-o zona periculoasa. Odata etapa incheiata, lupta se reaprindea, pentru ca jarul nu a putut fi niciodata stins din cauza personalitatior puternice ale celor doi.

Triplu campion mondial, Hamilton a ajuns intr-un punct in care crede ca victoria este un bun care ii apartine, in timp ce Rosberg stie ca trebuie sa scoata maximum din acesti ani petrecuti la Mercedes daca vrea sa isi treaca in palmares macar un titlu. Venirea lui Hamilton i-a exacerbat ego-ul germanului, intrucat acesta este convins ca se poate ridica la nivelul britanicului, lucru pe care l-a si dovedit in ultimele curse ale sezonului recent incheiat, cand insa rivalul sau era deja cu titlul in traista.

mercedes1

Aceasta situatie tensionata nu este deloc pe placul sefului echipei Mercedes, Toto Wolff, care a facut niste declaratii interesante in urma cu cateva zile, nesfiindu-se sa critice felul in care cei doi driveri inteleg sa se comporte in cadrul teamului. „Aceste rabufniri in interiorul echipei trebuie sa inceteze”, a spus Wolff. El a recunoscut ca, in urma cu doi ani, strategia lui Mercedes a fost aceea de a avea in echipa doi piloti egali ca valoare, pentru ca numai astfel vedeau posibil progresul, lucru care s-a si intamplat. Mercedes a pus capat dominatiei lui Red Bull si castigat titlul la piloti si la constructori in 2014 si 2015, insa succesul a atras cu sine si situatia tensionata de care vorbeam. Wolff a recunoscut ca in momentul de fata „punctul slab il reprezinta dinamica relatiei dintre piloti si dintre piloti si echipa”, atragand insa atentia ca aceasta situatie nu va putea continua la nesfarsit. Concluzia lui a fost clara: Mercedes va lua in calcul schimbarea liniei in cazul in care cei doi piloti nu vor reusi sa aiba o relatie rezonabila. Cum Hamilton este campionul ultimilor doi ani, iar contractul sau expira in 2018, este destul de clar ca cel sacrificat va fi Rosberg, a carui intelegere se pare ca expira la finalul sezonului viitor.

Pana la o decizie finala pe care o va lua Mercedes, e clar ca anul care vine va fi unul extrem de interesant, inclusiv pentru cei care cauta atractive cote pariuri Formula 1 pe site-uri de specialitate precum bet365. Va fi un sezon in care, dincolo de lupta dintre Hamilton si Rosberg, este de asteptat ca Ferrari si McLaren sa faca pasi importanti inainte, astfel incat batalia pentru tilurile mondiale la piloti si constructori sa fie una ceva mai eterogena.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *