0

Povestea din spatele parfumurilor cu feromoni

Ți s-a întâmplat vreodată să treci pe stradă iar atenția ta să fie captată de o persoană care tocmai a trecut pe lângă tine? Ei bine, nu este nimic întâmplător pentru că anumite parfumuri, fie ele și parfumuri ieftine, sunt făcute să fie sexy și provocatoare imediat ce le simți, și chiar pot juca un rol important atunci când ne simțim fizic atrași de anumite persoane. Există credința, la scară largă, că acest tip de atracție este produs de anumite chimicale produse în mod natural, numite feromoni. Așadar, să nu ne mire faptul că au apărut parfumuri cu feromoni, menite să ne ajute să ne găsim jumatatea mai repede.

  • Ce sunt, mai exact, feromonii?

Feromonii sunt substanțe chimice produse în mod natural de un animal și eliberate în mediul în care trăiește. Se crede că aceste chimicale au puterea de a influența comportamentul altor membrii ai aceleași specii, mai precis comportamentul sexual. Este dovedit științific că animalele, în special mamiferele și insectele, produc aceste substanțe pentru a-și atrage mai ușor un potențial partener. Animalele detectează acest compus chimic cu ajutorul unui organ special, ce trimit un impuls creierului anunțându-l că un potențial partner arătos este prin preajmă.

  • Parfumurile cu feromoni

În ciuda faptului că dovezile științifice nu sunt tocmai solide, nu putem nega faptul că mirosul cuiva de poate stârni interesul sau ne poate face să ne îndepărtăm. Așadar, dacă te simți atras(ă) de cineva, mai mult ca sigur că îți place și mirosul acelei persoane. Iar dacă parfumul pe care acea persoană îl poartă mai conține și un înlocuitor sintetic al feromonilor, atunci vom fi îndrăgostiți până peste cap. Se spune că și pielea noastră este capabilă să producă diverse mirosuri, iar atunci când găsim pe cineva a cărui piele ni se pare că are un miros plăcut, atunci gradul de compatibilitate cu persoana respectivă este unul destul de mare. Să fim serioși, cui îi place să stea lângă o persoană care nu miroase plăcut, sau cel puțin nu cum ne imaginăm noi că ar trebui să fie un miros plăcut, în funcție de ce impulsuri de trimite creierul?

Cât sunt de eficiente parfumurile cu feromoni? Asta rămâne de văzut și este ceva ce trebuie să încerci pe cont propriu că să vezi dacă au vreun succes. Totuși, dacă alegi un parfum ce se potrivește stilului și personalității tale, ai toate șansele să fii remarcat(ă) de cei din jur. Un parfum bun te poate ajuta să faci o impresie bună la un interview, la un meeting formal, dar și la o petrecere, atunci când cunoști pe cineva, sau petreci timpul cu cei dragi. Secretul este să alegi parfumul care te îmbracă cel mai bine, transmițând, în același timp, un mesaj olfactiv ce te caracterizează în cel mai bun mod cu putință.

Poate că parfumurile cu feromoni ajută, cel puțin așa sunt lăudate, dar noi suntem de părere că este nevoie de mai mult ca să ții o relație în picioare mai mult timp. Așadar, în loc să arunci bani pe experimente, poți alege să economisești pentru a scoate persoana iubită la un restaurant frumos sau să îi faci o surpriză plăcută, prin achiziția de parfumuri aftermarket. Aceste parfumuri vor mirosi la fel de plăcut ca cele scumpe, dar îți vor lăsa și bani în portofel pe care își vei cheltui cum alegi tu.

Sursa: http://www.parfumland.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *