0

S-a schimbat mult procesul de producție de serie haine?

Producția de îmbrăcăminte de serie ca politică implementată de stat ar aduce beneficii designerilor, într-un moment în care atelierele dispar din cauza importului masiv de mărci internaționale care își oferă produsele la prețuri mai mici. Aceasta ar fi o soluție excelentă, care ar îmbunătăți economiile designerilor, ale tuturor sectoarelor implicate în modă și care ar deschide o competiție de piață cu aceste mărci.

Ce modifcări a suferit procedeul de producție de serie haine?

Referitor la modificările ce au au survenit la procedeul de producție de serie haine, producția în serie s-a schimbat de-a lungul timpului, mai ales în ultimii ani. De exemplu, în anii ’70 sau ’80, era obișnuit să vorbim despre comenzi mari, în timp ce astăzi firmele gestionează mii de comenzi în același timp și o multitudine de modele, unele chiar unice, care nu vor fi repetate. Din acest motiv, complexitatea în gestionarea producției, fie ea internă sau externă, s-a multiplicat exponențial și totul pare să indice că această tendință nu se va opri.

Dacă ieri planificarea producției consta pur și simplu în standardizarea fiecărei linii pentru o anumită perioadă de timp, cu modele și culori schimbându-se foarte ocazional, astăzi se planifica într-un mod mai atent, complex. Dacă apelezi la producție de serie haine, cei cu care colaborezi trebuie să planifice producția în sine în funcție de sosirea intrărilor, să atribuie comenzi liniilor de îmbrăcăminte, luând în considerare legăturile interne, cum ar fi timpii de proces, blocajele etc.

Eficiența și eficacitatea în aceste activități depinde, mai presus de toate, de faptul că există date fiabile, arhivate în timp util, clasificate la îndemână și instrumentele utilizate pentru colectarea acestora, de exemplu, istorii, studii privind timpul și mișcarea etc.

În cele din urmă, optimizarea producției este un argument complex și în continuă schimbare, în funcție de liniile în care urmează să fie pusă în aplicare. Cu toate acestea, există rute consolidate și de îmbunătățire, care prevăd acțiuni bine identificate. Liniile mici sunt mai ușoare și pot fi operate rapid și eficient. Între timp, liniile mai mari necesită etape mai complexe de realizare a materiei finite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *