6

Se relanseaza OREX, primul si singurul brand Romanesc de ceasuri de mana

Cred ca este una din cele mai frumoase stiri ale momentului! Cati dintre voi stiti ce ceasurile de mana romanesti Orex? Ei bine nici eu nu stiam prea multe dar dupa o scurta documentatie am aflat ca pe vremea anilo ’70 cine avea un ceas Orex era un om cu bani si cu bun gust! Proprietarul companiei Mecanica Fina, Mollo Sergio a fost imputernicit de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor sa infiinteze o societate noua care sa se ocupe de relansarea marcii de ceasuri Orex.

Conform hotararii AGEA, Mecanica Fina va detine nimim 50% din capitalul social al viitoarei firme. Mollo Sergio va avea puteri depline pentru stabilirea sediului social, durata de activitate a societatii, numele societatii si toate cele ce tin de management.

Orange lanseaza in exclusivitate in Romania ceasurile Vector Watch

Foarte pe scurt despre ceasurile romanesti Orex (numele vine de la “Ora Exacta”), acestea au inceput sa se faca in perioada 1978 pana la finalul anilor 1990 si a fost singurul brand romanesc de ceasuri de mana, denumirile comerciale sub cate acestea au fost prezentate pe piata au fost: Optimef, Cromef, Orex si Clasic.

Toata treaba cu productia ceasurilor mecanice de la Mecanica Fina a inceput odata cu vizita lui Nicolae Ceausescu din decembrie 1979 cand s-a decis pornirea acestei activitati. Primele 50.000 de ceasuri au fost livrate in decembrie 1985, pff.. la o luna dupa ce m-am nascut eu. Se planifica ca in 1986 sa se bage pe piata 200.000 de exemplare iar din 1990 sa se ajunga la o productie de 1.000.000 de ceasuri pe an.

my_orex_M2

O clasificare a modelelor produse ar fi urmatoarea:
OREX / barbatesc, mecanic, data – 19 rubine (mec. ST 5 data / SEA GULL – China)
OREX / barbatesc, mecanic – 19 rubine (mec. ST 5 / SEA GULL – China)
OREX / dama, mecanic – 19 rubine (mec. ST x / SEA GULL – China)
[aprox. anii 1985-1995]
OREX / barbatesc, mecanic, data – 17 rubine (mec. ST x data / SEA GULL – China)
OREX / barbatesc, mecanic – 17 rubine (mec. ST x / SEA GULL – China)
OREX / dama, mecanic – 17 rubine (mec. ST x / SEA GULL – China)
OREX / dama, barbatesc, Quartz (mec. URSS)
[aprox. 1990]
OREX / barbatesc, mecanic, data – 21 rubine (mec. xxxx / SLAVA – URSS)
[aprox. 1995]
OREX / barbatesc, mecanic, zi/data – 26 rubine (mec. 2628 / SLAVA – URSS)

Astazi, drepturile asupra marcii OREX apartin unui italian Sergio MOLLO, ce nu este la prima tentativa de a reincepe productia, sa speram ca de data asta va fi o reusita !

via 1,2 wonky wabbits video slot machine

Comments

comments

6 Comments

  1. De metionat este ca mecanismele se produc in china iar noi facem numai exteriorul. Am servisat cateva ceasuri OREX originale din anii 70 si nu pot spune ca am fost super incantat de mecanism. Sunt destul de multe ceasuri mecanice chinezesti bune nu spun nu, dar sincer as fi vrut sa vad mai multe mecanisme rusesti. Cei de la Slava, vostok, fac niste mecanisme simple dar bune.

    Dar na… daca pretul e acceptabil voi cumpara si eu un OREX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *