0

Iată 4 semne că pantofii pe care îl purtați sunt prea strânși:

  1. Nu ai crescut

Încă mai poți purta pantofi de aceeași mărime pe care îl purtai la liceu sau facultate? Pe măsură ce îmbătrânim, arcul natural al piciorului tinde să cadă. Acest lucru poate cauza largirea picioarelor, necesitând un pantof mai larg. Dacă obișnuiți să purtați o dimensiune nouă îngustă nu este o regula ca dupa 18 ani sa purtati aceasi marime.

  1. Vă puteți simți pantofii cu degetele de la picioare

Ar trebui să aveți întotdeauna posibilitatea de a vă mișca în mod liber fiecare dintre degetele de la picioare în pantofii cu varf închis. Dacă simțiți partea din față a pantofului dvs. în interior cu degetul mare, trebuie să luați o mărime mai mare. În magazinul de pantofi, pășirea în interiorul pantofului cu degetele de la picioare poate să nu pară o problemă, dar pe măsură ce ziua trece, picioarele tind să se umfle. Din acest motiv, pantofii care par spațiosi în magazinul de încălțăminte nu pot fi după o zi lungă pe picioare.

Cumpărați întotdeauna pantofi din piele precum Luciano Partelli  care lasă suficient spațiu între degetul mare și interiorul pantofului, pentru a vă simti confortabil toate cele cinci degete.

  1. Învățați-vă dimensiunea și variațiile

Majoritatea oamenilor nu cunosc cu adevărat dimensiunea exactă a pantofilor. Unele mărci au calapodul mic, iar altele sunt mari. Materialele variază și pot face o mare diferență în ce mărime se simte de fapt. De exemplu, dacă în mod normal purtați o marimea 38, dar cumpărați pantofi de lucru pentru un loc de muncă care presupune petrecerea mai multor ore in picioare, este posibil să simțiți umflarea piciorului. Din acest motiv, este posibil să aveți nevoie de 38,5 sau 39 pentru o stare confortabila, pe tot parcursul zilei.

  1. Pantoful se simte prea strâns

Această greșeală obișnuită se întâmplă prea des. Mulți oameni presupun că, de-a lungul timpului, un pantof care se simte bine în interiorul unui magazin de pantofi se va largi în timp, dar contrariul este adevărat. De fapt, pantofii (dacă nu sunt din piele) nu se vor “întinde” în timp. În plus, picioarele dvs. pot să crească, să se lărgească sau să se umfle de-a lungul timpului, necesitând o dimensiune mai mare a încălțămintei – sau o variantă a potrivirii obișnuite. Acesti pantofi stransi se pot simti acum si mai stransi si pot provoca dureri cu fiecare pas pe care il faceti.

Ca regulă generală, lăsați întotdeauna pantofii în magazin dacă se simt prea strâns de la început.

Pantofii care nu va sunt confortabili pot provoca o serie de probleme de sănătate pentru degetele de la picioare, incluzând o infecție fungică, cum ar fi piciorul sportivului, unghii incarnate, bataturi, deget- ciocan, pinten calcaneu. Multe dintre aceste probleme pot fi prevenite prin achiziționarea pur și simplu a pantofului de dimensiune corectă. Pentru femei, săriți tocuri ultra-înalte (peste trei centimetri). Pentru bărbați, țineți-vă departe de pantofii cu vârf ascuțit pentru a evita problemele dureroase ale piciorului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *