0

Surub termopan pentru linistea casei tale

Astazi vorbim despre noi elemente de constructie extrem de importante pentru constructia si/sau renovarea unei case. Sezonul cal este perfect pentru astfel de operatiuni care iti ofera libertate sa-I dai viata casei tale si sa elimini tot acel disconfort care te-a marcat te-a lungul timpului. Printre cele mai frustrante probleme pe care omenirea la intalnit este zgomotul. Vorbim de zgomotul acela asociat cu vecinii extrem de galagiosi care nu tin cont absolut deloc de oamenii din jur, de cei care lucreaza in mai multe schimburi si au un program de odihna total diferit de ei, fie de acei vecini pentru care nu este absolut deloc relevant faptul ca sunt prin preajma copii mici si firavi.

Cat tine de cresterea unor copii aflati in prima perioada a vietii, cel mai bine este sa-I invatam cu astfel de zgomote inca din primele luni de viata, astfel incat odata cu trecerea in timp ei se vor obisnui si nu vor mai fi la fel de sensibili la sunete. In acest mod putem ajuta copiii de varste extrem de fragede si pe tine insuti, prin toata aceasta adaptare la factorii pe care nu-I putem controla direct.

O alta problema la fel de frustranta sunt infiltratie, in special cele de temperatura. Cu siguranta nu ai fost deranjat(a) numai o data de un disconfort termic, dat fie de temperaturile prea ridicate, fie de cele mult prea scazute. Una dintre principalele probleme poate fi faptul caa nu detii o casa corespunzator izolata sau chiar deloc. Acest lucru se poate resimti si in bugetul tau, din prisma facturilor extrem de incarcate la energie.

Vara vei fi nevoit sa setezi o temperatura mai ridicata la centrala pentru a acoperi pierderile de caldura, iar vara pentru a avea racoarea data de aerul conditionat. O problema mai poate fi si atunci cand locuiesti la bloc si nu ai izolat unul dintre peretii interiori, precum si daca vecinii din jurul apartamentului tau sunt plecati in tari straine, fiind nevoind sa suporti trasnferul termic care se realizeaza de-a lungul peretilor extrem de reci. O alta problema a disconfortului termic poate fi dat si de montarea neadecvata a sistemelor de usi si geamuri, fie de proasta lor calitate.

La fel de importanta si/sau frustranta poate fi prezenta/lipsa termopanelor. Geamurile de termopan au proprietati fantastice de a izola corespunzator o locuinta. Izolarea locuintei cu ajutorul geamurilor de termopan se va face atat din punct de vedere fonic, cat si termic. Indeosebi de cea mai buna calitate sunt termopanele prevazute cu doua randuri de geamuri, cele care asigura o protectie de doua ori mai ridicata si mai rezistenta fata de un simplu geam. Aceleasi proprietati le au si usile de termopan, care actioneaza perfect pentru a separa incaperile, scaparile de sunete si/sau temperaturi.
Asadar, daca nu ti-ai achizitionat pana acum geamuri si/sau usi de termopan sau ai in plan o renovare, o restructurare sau un proiect de casa noua, nu uita sa incluzi pe lista si aceste doua elemente importante.

Instalarea acestora este unul din cele mai simple lucruri cu putinta. Instalarea acestora se poate face imediat dupa achizitia si ajungerea lui la destinatie. Este cea mai simpla schimbare cu putinta!
Ca prim pas vei fi nevoit bineinteles sa scoti geamurile//usile vechi si sa pregatesti rama pentru montajul celor noi. Daca locuiesti la casa acest lucru va fi mai simplu, mai ales daca schimbarea o faci in sezonul cald. La achizitia termopanelor trebuie sa tii cont bineinteles de masuratorile aferente, pentru a fi sigur ca o achizitie standard ti se va potrivi sau pentru a vedea daca e nevoie sa optezi pentru astfel de componente realizate la comanda. Preturile variaza in functie de rama termopanelor cat si de tipul sticlei si de straturile utilizate.
In aceeasi ordine de idei, vei avea nevoie si de o serie de accesorii de montaj extrem de accesibile. Printre ele se numara mai multe piese surub termopan si spuma poliuretanica care se expandeaza dupa aplicare. Surubul te va ajuta sa fixezi termopanul mai bine si mai perfect, in timp ce spuma se va unfla imediat dupa aplicare si va tine geamul in loc. La cateva ore dupa aplicare sau chiar o zi, doua, trei, poti taia spuma in exces pentru a face rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *