0

Trei sfaturi utile pentru inchirierea unei case in cele mai bune conditii

Pentru unii, inchirierea unei locuinte este o sarcina destul de dificila, insa, pentru cei care stiu cum sa o faca, este departe de a fi complicata. In cele ce urmeaza, oricine poate invata sa isi inchirieze locuinta in cele mai bune conditii, in trei pasi simpli. Pentru cei care sunt deja proprietari de locuinte si vor sa inchirieze din diverse motive: fie este resedinta acestora, insa ei vor sa locuiasca in alta localitate sau in alta locatie pentru cateva saptamani, luni sau ani, insa vor sa aiba si avantaje financiare in acest sens, fie au investit intr-o proprietate pentru a obtine venituri din chirii periodice, temporare, sau au mostenit o casa pe care nu vor sa o lase in stadiul „de vacanta”, oamenii sunt sfatuiti sa faca acest pas si sa isi inchirieze locuinta in cele mai bune conditii.

 

  1. Mobilat sau nemobilat?

Aceasta este una din primele conditii pe care cel care doreste sa inchirieze un imobil si-o pune: sa isi inchirieze apartamentul mobilat sau nemobilat? Sa isi protejeze singur mobila sau sa aiba incredere in chirias in acest sens? Pentru a raspunde la o asemenea intrebare, trebuie sa ia in calcul potentialii clienti: fie sunt turisti care au de gand sa opteze pentu chirie mobilata sezoniera, sau de oameni familisti care doresc sa opteze pentru o locuinta nemobilata pentru un termen lung. Beneficiile inchirierii de vacanta sunt multe: chiriile sunt mari, mai ales in sezonul de varf si chiriasul poate fi dat afara la prima abatere. In zonele turistice mai mici, se primesc studenti, oameni sedentari, astfel incat apartamentele mobilate sunt ideale.

 

Pentru locatiile goale, chiriasul trebuie sa isi aduca mobila si acest lucru poate fi un avantaj sau un dezavantaj, pentru multi. Insa aici chiriasii vin pentru mai mult timp, dar sunt si mai greu de gasit.

 

  1. Inchirierea de unul singur sau prin agentie?

Acesta este un subiect delicat. Agentiile ofera numeroase avantaje, printre care si gasirea mult mai rapida si mai facila a chiriasilor. Insa pe de alta parte, este mai bine ca cel care isi inchiriaza locuinta sa isi aleaga chiriasii, sa stie cu cine discuta si pe cine lasa in casa. Este mai dificil insa, sunt necesari anumiti pasi si anume postarea de anunturi pe site-uri generale, speciale. Oricare ar fi solutia aleasa, locuinta trebuie sa fie o solutie buna pentru chiriasi, un mediu cald si decent.

 

  1. Cum se inchiriaza locuinta?

In functie de suprafata, locatie, localizare geografica, daca este mobilata sau nu (locuintele mobilate vor avea un pret de inchiriere mai mare), etc. Sunt necesari mai multi factori in determinarea stabilirii unui tarif de inchiriere a locuintei.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *