0

Cum sa-ti inveti usor copilul sa foloseasca tacamurile

Vine un moment in viata cand metodele de crestere si educare a copiilor nu prea mai coincide cu cea primita de la parintii sau bunicii nostri. Daca pe vremea cand eram eu junior, cresteam pe langa ei, acum in schimb exista multe accesorii care simplifica viata parintilor dar si a copiilor, asta in masura in care ei pot realiza unele lucruri.

Daca in tineretea mea, ca sa ii spun asa, mi se tuflea o lingura sau o furculita in mana si pana ajungeam cu mancarea la gura, 90% din ea cadea pe masa, acum exista tot felul de tacamuri concepute special.

Daca cautati pe Google lingurita copii sau lingurita auto diversificare, o sa ramaneti surprinsi. O tanti care este la baza nutritionist, a inventat o lingurita dintr-un plastic mai special care are curbura intr-o parte, astfel ca juniorul sa nu-si mai bata asa tare joc de haine sau masa si nici sa nu scoata din minti parintii care oricum sunt lipsiti de putere si de rabdare.

Daca pana in primul an, mancarea de la san sau biberon este instinctiva, mai incolo devine o necesitate dar si foarte distractiva pentru ei. Doar ca distractia asta a lor este fara limite pentru ei, in schimb parintii fac crize de nervi.

Daca la lingura e jale mare, atunci la furculita e mai simplu, mai ales daca ii taiati mancarea in cubulete. Etapele acestea din viata sunt frumoase dar si chinuitoare, atunci cand vine momentul trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si calm.

Voi ce sfaturi puteti oferi in astfel de momente?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *