0

BMW lanseaza facelift pentru Seria 1

Tot timpul mi-au placut masinile hatchback si coupeurile, dar pana acum am avut doar hatchuri in doua usi si asta pentru ca dau un aer de tinerete, sportivitate si libertate. Ultima masina testata a fost tot un hatch dar in 4 portiere, faceliftul lui Ford Focus, o masina impresionanta despre care am vorbit destul de mult. Acum am vazut imaginile unui nou facelift a unei masini din aceasi clase, BMW Seria 1 ce arata demential, adica pana in prezent multi barbati nu dadeau importanta acestui model pentru ca era considerata o masina pentru cei cu experienta mai putina si/sau pentru femei.

Ei bine, faceliftul lui BMW Seria 1 arata mai nervos ca niciodata, designul duce foarte mult spre sportivitate sau mai bine zis spre evolutie.

P90171257_highRes

In 10 ani s-au vandut aproximativ 2 milioane de exemplare de Seria 1, iar acest facelift sigur va stabili noi standarde in acest segment de compact premium incepand din luna aprilie a acestui an, data la care va fi disponibila pe piata din intreaga lume, inclusiv Romania.

In partea frontala, grila radiatorului a fost desenata, prizele largi de aer contribuind la accentuarea potentialului dinamic al automobilului. Farurile acum au o geometrie mai plata si au lumini LED pentru zi si optional se poate adopta sistemul de lumini LED integral. Stopurile au fost si ele redesenate complet, se merge tot pe tehnologia LED si se subliniaza forma “L” caracteristica producatorului bavarez. La interior, s-a modificat partea superioadra a consolei centrale, cu butoatele de control pentru sistemul radio si aer conditionat.

P90171617_highRes

Echiparea standard de pe BMW Seria 1 dispune de aer conditionat automat, senzor de ploaie, BMW Radio Professional si sistem de operare iDrive, completat de afisaj digital cu touchscreen de 6,5 inch, integrat in panoul de instrumente cu un design “flat screen”, in functie de nivelul de echipare ales, cumparatorul poate alege noi posibilitati de personalizare.

Noile motoare vor a fi mai eficiente, mai puternice, mai economice si mai prietenoase cu mediul, astfel datorita BMW EfficientDynamics, noul reper de eficienta al marcii BMW este BMW 116d BMW EfficientDynamics Edition ce are 116 CP si se lauda cu un consum de 3,4 litri/100 km si emisii CO2 de 89 g/km. Topul motorizarii pentru BMW Seria 1 Facelift va fi M135i ce va avea sase cilindri dispusi in linie si va dezvolta o putere de 326 CP, varianta cu xDrive accelerand de la 0 la 100km/h in doar 4,7 secunde.

P90171272_highRes

P90171269_highRes

P90171280_highRes

P90171287_highRes

P90171297_highRes

P90171311_highRes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *