0

Senzationalul neprevazut numit iarna

Citind articolul lui Cetin m-am pus pe ganduri, societatea in care traim este foarte puturoasa. Bunicii mei ajung acusi la 90 de ani si sunt intr-o zona unde an de an sunt probleme cu zapada, adica cu masina eu iarna nu am sanse sa ajung in fata portii ceea ce ma face sa o parchez si sa-i dau 500 metri cu bagaje si pachete la pas.

Uitandu-ma la stiri nu pot vedea decat ca juniorii se bucura ca mai stau 2 zile acasa iar mama imi povestea ca atunci cand era mica, tot satul se aduna la facut tunele prin zapada ce depasea doi metri, acestea erau facute sa duca catre cele mai importante zona ale satului, dar si fiecare cu drumul sau prin curte, toaleta din caputul curtii, spre fantana, animale si altele. De obicei drumul era sapat si pregatit de seniorii satului ca toata lumea sa aiba acces pana la drumul principal care duce spre comuna, adica spre civilizatie cum spuneau ei.

Azi toata lumea asteapta sa fie salvata si ajutata si asta pentru ca statul i-a invatat tare prost. Le da ajutoare sociale, donatii si pun jandarmii si militarii la treaba pentru ei, tare prost au mai fost invatati de anumite culori politice.

Pe vremuri oamenii se pregateau pentru iarna, isi aduceau lemne in casa si alimente, totul era pregatit chiar si pentru animalele din curte. Anul acesta a venit iarna si este poate mai dura ca in ultimii 2-3 ani asa si ? Cum ramane cu pregatirile din timp, cum pot oamenii sa-si cumpere vacante cu 3-4 luni inainte? Cum pot sa-si planifice revelionul din timp dar venirea iernii nu o iau in calcul.

Astazi vazand cate este de urat afara am zis ca ma duc pana jos sa curat masina, mai dau la lopata si eventual dau o cheie ca nu cumva peste noaptea ce urmeaza sa vina sa am surprize cu bateria. Ma uitam la alte masini din parcarea blocului si nu-mi venea sa cred cum nimeni nu a coborat sa isi curete macar iesirea din parcare si cand ma gandesc ca maine dimineata toti vor intarzia la joburi si vor da vina pe vreme pentru ca lor le-a fost prea lene sa iasa duminica la o lopata.

O multime de oameni tineri care stau la casa au postat pe facebook si instagram tot felul de poze si toate statusurile erau legate de nervi, stres si multa indispozitie, pai bine fratilor voi credeati ca statul la casa care are curte se rezuma doar la gratare si sprituri cu prietenii? Adica nimeni nu si-a asumat riscul asta? Multi au luat decizia de a locui la casa doar pentru ca e cool.

Dupa toata treaba asta cu stirile senzationale ale oamenilor care au fost luati pe nepregatite vor urma si stirile cum ca vor fi induntatii si cum ei nu au avut de unde sti ca zapada se topeste si e posibil sa le ia casele pe sus, mai ales daca le au prin apropierea unui rau. Dar asa este romanul nostru.. vesnic surprins..

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *