0

EduCat pentru copii

EduCat este un centru de educatie pentru copii, din Bucuresti, 100% romanesc, ce ofera cursuri celor mici de foarte mult timp. Acum 25 de ani, au inceput prin predarea cursurilor de informatica. Cu timpul, echipa s-a marit si in momentul de fata sunt predate cursuri IT copii, cursuri de robotica, programare, robotica si multe alte activitati creative si interactive, care ii implica pe copii sa invete sa rezolve probleme, sa capete o gandire analitica si critica.

Unul din cele mai cerute cursuri din ultimul timp este cel de IT sau calculatoare. Asta, deoarece orice familie are in casa macar un calculator si cei mici au tendinta de a-l folosi mai des decat cei mari. In plus, se pare ca ei sunt mult mai indemanatici decat parintii, in multe cazuri. Generatia de azi este ceea ce numim “nativi digitali”.
reryeryery
Desi noua ni se pare ca tehnologia ne invadeaza viata, trebuie sa realizam ca progresul nu exista fara ea. Oricat am incerca sa le interzicem copiilor sa stea la calculator, vom ajunge la concluzia ca nu vom putea face acest lucru, ba din contra. Asa ca, cel mai bine este sa ii inscriem la cursuri unde vor putea sa foloseasca calculatoru,l insa intr-un mod constructiv si unde sa invete notiuni si lucruri ce ii vor ajuta in viitor.

La EduCat pot fi adusi copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani, pentru a invata: ce este calculatorul, care sunt componentele acestuia, ce sunt fisierele si cum se folosesc, cum se foloseste Notepad-ul, Office-ul, cum sa faca o prezenatre si multe alte lucruri interesante. Vor fi notiuni explicate pe intelesul copiilor, insa vor fi si multe exercitii practice. Cei mici vor fi implicati si nu se vor plictisi ca in cazul altor cursuri unde doar profesorul vorbeste si ei asculta.

Educatorii dedicati de la EduCat ii vor ajuta pe micuti sa inteleaga faptul ca tehnologia este doar una din multele “unelte” pentru a invata. Cu ajutorul tehnologiei se pot citi si carti, se poate face cercetare, se pot viziona documentare interesante sau pot fi jucate jocuri educative.

De asemenea, spuneam ca la EduCat pot fi urmate si cursuri de programare. Acestea sunt extrem de importante, in special pentru cei care au o pasiune pentru calculatoare. Pasiunea se va canaliza spre ceva productiv si copiii vor invata sa gandeasca algoritmic si sa utilizeze diverse tehnici de programare.

De exemplu, la cursurile de programare C++, cei mici vor realiza diferite tipuri de aplicatii, desene pe calculator, grafica 2D, culori si nuante digitale, desene din puncte, linii, cercuri, vor invata cum sa compuna melodii cu ajutorul calculatorului, sa faca programe care sa rezolve probleme de matematica, experimente virtuale sau probleme de fizica, sa faca diferite aplicatii si multe alte lucruri.

Fiecare curs in sine va oferi copiilor ceva ce nu vor invata, cu siguranta, in scoli. Cursurile tin 2 ore si se fac saptamanal. Le vor fi puse la dispozitie celor mici toate materialele necesare pentru activitatea academica. Cei mici nu trebuie sa vina decat cu entuziasm si voie buna la EduCat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *