0

3 motive pentru care brichetele din rumeguș sunt un combustibil excelent pentru locuința ta!

Foarte multe zone din România sunt izolate de rețeaua publică de gaz. Până când această problemă se va rezolva, există numeroase alternative, extrem de eficiente, la care poți apela. Printre cele mai bine cotate se numără încălzirea pe bază de combustibil lemnos.

Acest tip de încălzire se referă la folosirea lemnului și a brichetelor din rumeguș. Având în vedere cât de mult a crescut prețul lemnului, brichetele de rumeguș sunt acum alternativa cea mai bună. Vei afla în cele ce urmează care sunt principalele motive pentru care ar trebui să îți încălzești locuința cu ajutorul brichetelor din rumeguș.

  1. Umiditatea scăzută

Comparativ cu lemnul, brichetele din rumeguș prezintă umiditate mult mai scăzută. Umiditatea din interiorul brichetelor de rumeguș înregistrează o medie cuprinsă între 6-8%. În cazul lemnelor, acestea sunt adesea și verzi, iar arderea lor nu va fi una cu un randament satisfăcător.

  1. Capacitate calorică crescută

Că tot vorbeam de umiditatea lemnelor verzi, să știi că gradul de umiditate influențează capacitatea calorică. Brichetele de rumeguș nu prezintă umiditate mare, ceea ce înseamnă o încălzire puternică, o ardere rapidă, cantitate de fum mult mai mică, dar și o deteriorare a cazanului de fum sau a coșului mult mai greoaie.

Brichete rumegus găsești la Tomibena, un furnizor renumit pe această piață de profil. Vinde brichete din rumeguș la preț bun, iar în funcție de cât cumperi, te bucuri și de diferite avantaje. Sediul Tomibena este în Suceava, însă asta nu ar trebui să te împiedice să cumperi căci ei îți livrează brichetele din rumeguș oriunde în țară, în anumite condiții chiar gratuit. Accesează tomibena.ro pentru a afla și mai multe detalii.

  1. Impact ecologic pozitiv

În comparație cu lemnul, chiar dacă sunt amândouă materiale biologice, brichetele din rumeguș sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. De pe urma arderii, acestea nu emană aceeași cantitate de fum ca lemnele.

Mai mult decât atât, curățarea sistemului de încălzire se face mult mai simplu. Cenușa rezultate de pe urma arderii brichetelor din rumeguș este în cantități infime. O poți folosi ca îngrășământ pentru flori și plante deoarece este bogată în minerale.

Este adevărat, brichetele din rumeguș, așa cum găsești și la Tomibena, au nevoie de un timp de 2.5 mai mare pentru a arde complet, comparativ cu lemnul clasic.

Dacă alegi să achiziționezi brichete din rumeguș de la Tomibena, să știi că pentru mai mult de două camioane beneficiezi de un preț special. În plus de asta, la Tomibena, comanda minimă este de un palet ce conține 96 de pachete de brichete de rumeguș.

După ce faci achiziția, se recomandă să depozitezi brichetele de rumeguș în locuri ferite de umezeală. Ele sunt fabricate conform standardului SR EN 14961-3 și au clasa A1. Mai multe detalii în acest sens poți obține dacă accesezi tomibena.ro.

Contact Tomibena

Bivolărie (Lângă Haltă), Vicov de Sus, Suceava

contact@tomibena.ro

0755 091 111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *