0

Cum și de unde să îți cumperi cele mai fumoase bijuterii?

Fie că dorești să îți cumperi bijuterii pentru tine sau te gândești să le oferi în dar, știi bine că magazinele specializate, atât cele fizice cât și cele online, se întrec în a oferi modele variate, din metale prețiose sau mai puțin prețioase, accesorizate sau nu cu pietre valoroase. Fie că alegi modelele standard sau modele personalizate, în mod sigur îți vei găsi varianta potrivită pentru tine. Bijuteriile se aleg în funcție de stilul tău și de ce ținute obișnuiești să porți, însă acestea pot fi și niște investiții potrivite pe termen lung. Acestea nu se vor devaloriza în timp, ceea ce face această variantă una sigură în care să îți investești banii. Oricare ar fi motivul tău, bjuteriile sunt o alegere bună.

De unde să cumperi bijuterii de calitate?

Dacă dorești să îți achiziționezi bijuterii, orientează-te către magazinele specializate, astfel încât să fii sigur că vei avea garanția calității și că îți achiziționezi bijuterii de calitate, conform cu ceea ce scrie pe hârtii. Poți să verifici pe https://www.edissilver.ro/ de unde îți poți achiziționa bijuterii calitative, fabricate din materiale prețioase, cum ar fi aur sau argint, și accesorizate cu pietre prețioase sau semiprețioase. Acestea vin însoțite de certificat de garanție și certificat de autenticitate, în baza cărora ești asigurat că ai achiziționat bijuterii autentice. Poți verifica, dacă bijuteriie sunt într-adevăr ceea ce scrie pe etichetele lor atunci când le cumperi, dacă mergi la un expert evaluator, care îți va confirma sau infirma autenticitatea. Îți poți da seama, însă, de calitatea bijuteriilor și după modul în care sunt realizate. Bijuteriile scumpe, de calitate, vor avea finisaje făcute cu mare atenție, vei observa finețea cu care au fost fabricate, atât la metal cât și la modul în care pietrele prețioase sunt aplicate pe acestea.

Îngrijirea și întreținerea bijuteriilor pentru a rezista mult în timp

Pentru a le purta cât mai mult timp și pentru a-și păstra calitățile și aspectul în timp este necesar ca bijuteriile să fie întreținute și îngrijite corespunzător. Pentru asta trebuie în primul rând ca atunci când le porți să eviți să folosești anumite cosmetice sau parfumuri care le-ar putea afecta. Poți să folosești anumite substanțe pentru a le curăța din când în când, sau le poți duce la magazine din domeniu, specializate în curățarea și întreținerea bijuteriilor.

Ca un sfat, dacă nu dorești să le duci la curățat profesional, poți face acest lucru și acasă cu ceva ce există în fiecare locuință, și anume bicarbonatul de sodiu. Este dovedit că acesta funcționează foarte bine în curățatea bijuteriilor și le redă acestora luciul. De asemenea, se recomandă să le depozitezi corespunzător atunci când nu le porți. Există cutii speciale pentru bijuterii, care au un interior din material moale, catifea sau mătase, care nu permit ca bijuteriile să fie zgâriate. Sau poți alege varianta de săculeț, fabricat tot din mătase sau catifea. Bineînteles că pentru bijuteriile valoroase se recomandă folosirea unui seif sau casetă de valori, pentru a evita furtul lor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *