0

5 lucruri pe care probabil nu le știai despre pizza

Există o varietate imensă de feluri de mâncare și numeroase bucătării pe planeta noastră, iar multe dintre acestea sunt extrem de iubite și recunoscute pentru popularitatea lor crescută în rândul consumatorilor. Din această categorie, a mâncărurilor bine făcute, recunoscute, iubite și intens consumate face parte și pizza. Deși inițial era considerată mâncarea săracilor, astăzi pizza este servită chiar și în cele mai scumpe și la modă restaurante ale lumii. De-a lungul timpului, pizza a dezvăluit multe aspecte interesante, iar cinci dintre acestea se regăsesc în acest articol.

Istoria milenară a acestui preparat

Interesant este faptul că apariția cuvântului „pizza”, care a dat numele celui mai popular fel de mâncare recunoscut și astăzi, datează din anul 997 al erei noastre. Cuvântul „pizza” își are rădăcinile în cuvântul „pita”, care în latină înseamnă „a zdrobi”. În acest fel, numele acestui fel de mâncare a ajuns deja în al doilea mileniu de la crearea lui! Prima dată a fost descoperit în texte, scrise în limba latină în sudul Apeninilor.

Prima pizzerie a fost la Napoli

Primul local în care a fost servită clienților exclusiv pizza este Napoli. Într-un îndepărtat an, 1738, a avut loc acest eveniment atât de important pentru orice gurmand sau iubitor de pizza din lume. Inițial, meniul conținea doar două soiuri de pizza – este vorba despre pizza marinara și pizza margarita. Această pizzerie istorică, cu tradiție, pare a funcționa și astăzi, iar aceasta include peste 30 de nume de pizza. Mai mult decât atât, în Napoli par a funcționa peste 40.000 de pizzerii.

O pizza de 8300 de euro

Cea mai scumpă pizza din lume a fost pregătită de bucătarul italian Renato Viola. Aceasta a inclus carne de homar, creveți, brânză mozzarella, 3 tipuri de caviar, alcool de elită. Diametrul total al acesteia era de 20 de centimetri, de unde și prețul de 8300 euro!

Livrările de pizza ocupă un loc în istorie

În 2014, un american, al cărui apartament a fost jefuit, a sunat la numărul 911 și a comandat o pizza la domiciliu, astfel încât atacatorul să nu îi ghicească intențiile. Operatorul de urgență a reușit să interpreteze mesajul în mod corect și a trimis poliția la adresă, iar în acest fel furtul a fost evitat. Serviciul de livrare pizza intră în istorie și printr-un alt caz interesant: preparatul cald trebuia livrat la o distanță de 11.000 de kilometri de pizzerie! Distracție mare și misiune aproape imposibilă, dar livrarea s-a încheiat în cele din urmă.

Poți găsi cea mai bună pizza chiar lângă casă

Deși nu este un lucru spectaculos, cu siguranță este un aspect care îți poate fi de folos. Poți beneficia de cea mai bună pizza chiar lângă tine. Că alegi să ieși cu prietenii în oraș sau vrei să comanzi pizza preferată la domiciliu, Pizzeria Arena este soluția ideală pentru poftele tale. Și chiar dacă nu este livrată de poliție sau nu vine de la 11000 de kilometri, tot este cea mai bună pizza pe care o poți comanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *