0

Handicap European si Handicap Asiatic

In ultimul timp, optiunile de pariere s-au diversificat tot mai mult, in special in oferta caselor de pariuri online. Astfel, romanii care aleg sa parieze pe internet au la dispozitie sute de optiuni de pronosticuri din care sa aleaga, ceea ce bineinteles ca este in avantajul lor.

Unele dintre tipurile de pariuri cele mai populare sunt cele de tipul handicap. Este vorba atat despre handicapul european, cat si despre handicapul asiatic.

Despre ambele pronosticuri iti voi oferi informatii in randurile de mai jos, afland ce inseamna fiecare, care sunt diferentele dintre ele si de ce merita sa apelezi uneori la asemenea selectii pe biletele tale.

Ce sunt pariurile cu Handicap?

Dupa cum probabil stii deja, la unele evenimente sportive diferenta de valoare dintre echipe sau jucatori este destul de mare. Astfel, cotele oferite pentru pariurile pe rezultatul final al meciului sunt dezechilibrate. In majoritatea situatiilor de acest gen nu merita sa pariezi pe vreun astfel de pariu, deoarece fie vei alege o cota mult prea mica (daca pariezi pe favoriti), fie riscul asumat va fi unul mult prea mare (daca pariezi pe outsideri).

Astfel iti vin in ajutor pariurile cu handicap. Acestea presupun acordarea unui avantaj sau dezavantaj fictiv uneia dintre partile implicate in meci. Asadar, la rezultatul final al meciului se adauga handicapul selectat si in acest fel se va stabili soarta pariului tau.

Poti avea parte de cote foarte bune in cazul pariurilor cu handicap. De exemplu, poti miza pe un handicap negativ (dezavantaj) aplicat echipei favorite sau pe un handicap pozitiv (avantaj) acordat outsiderilor (echipei cu sanse mai mici de castig).

Tot mai multe case de pariuri de pe internet au introdus in oferta pariurile cu handicap. Una dintre agentiile cu cea mai bogata oferta in acest sens este Betano, despre care poti sa citesti in acest articol pareri ale jucatorilor despre platforma si despre serviciile oferite de acest operator.

Tipuri de handicap – european si asiatic

Pariurile cu handicap se pot clasifica in doua categorii importante, mai exact handicap european si handicap asiatic. Ambele functioneaza pe acelasi principiu amintit mai sus, doar ca exista anumite diferente privind modul de validare al acestora. Mai jos iti prezint principalele informatii despre ambele variante, astfel incat sa stii sa le deosebesti si sa afli ce inseamna acestea:

Handicap european

Stii ca ai de-a face cu un handicap european atunci cand exista 3 optiuni de pariere dupa aplicarea handicapului: echipa gazda, egalitate si echipa oaspete. De asemenea, liniile de handicap european le vei gasi sub forma unor numere fixe, adica: -1, -2, +1, +2 etc.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acest pariu, iti voi prezenta exemplul unui meci de fotbal Barcelona – Real Madrid. In paranteza este trecuta linia de handicap la care se face referire:

 • Barcelona (Barcelona -1) – acest pronostic este castigator daca Barcelona castiga la cel putin 2 goluri diferenta.
 • Egalitate (Barcelona -1) – pariul este castigator daca Barcelona invinge la exact 1 gol diferenta
 • Real Madrid (Barcelona -1) – castigi acest pariu daca meciul se termina la egalitate sau daca Real Madrid castiga
 • Barcelona (Barcelona +1) – pariu castigator daca meciul se termina egal sau daca Barcelona castiga
 • Egalitate (Barcelona +1) – castigi daca Real Madrid castiga la exact 1 gol diferenta
 • Real Madrid (Barcelona +1) – acest pariu este castigator daca Real Madrid invinge la cel putin 2 goluri diferenta

Asadar, in cazul optiunii de “egalitate” la pariurile cu handicap european, aceasta va fi castigatoare in cazul unei singure diferente exacte de goluri intre echipe. In schimb, la optiunile pe castigator ai mai multe situatii in care pariul va fi stabilit ca fiind corect.

Handicap asiatic

Handicapul asiatic este o varianta de handicap mult mai interesanta, deoarece iti ofera mai multe posibilitati de alegere a pronosticurilor si mai multe linii disponibile. La handicapul asiatic exista doar doua optiuni de pariere (echipa gazda sau echipa oaspete).

Liniile de handicap asiatic pot fi intalnite atat sub forma unor numere fixe (-1, -2, +1, +2), cat si a unor numere cu virgula (-1.25, -1.5, -1.75 etc.). O alta diferenta este legata de modul de validare al pariurilor. La handicapul asiatic exista 5 variante de stabilire si anume:

 • pariu castigator
 • pariu pierzator
 • pariu rambursat (primesti miza integral inapoi) – doar in cazul liniilor de tipul 0, 1, 2 etc.
 • pariu pe jumatate castigat (primesti jumatate din miza inapoi, iar cealalta jumatate este inmultita cu cota) – doar in cazul liniilor de tipul 0.25, 0.75, 1.25, 1.75 etc.
 • pariu pe jumatate pierdut (primesti inapoi jumatate din miza) – doar in cazul liniilor de tipul 0.25, 0.75, 1.25, 1.75 etc.

Voi considera acelasi exemplu al unui meci Barcelona – Real Madrid pentru exemplificarea catorva linii de handicap asiatic:

 • Barcelona (0) – castigi pariul daca Barcelona castiga, primesti banii inapoi in caz de egalitate si pierzi pariul daca Real Madrid castiga
 • Barcelona (-0.5) – este echivalentul optiunii clasice “victorie Barcelona”
 • Barcelona (-0.25) – este compus practic din 2 pariuri: Barcelona (0) si Barcelona (-0.5); castigi pariul daca Barcelona castiga, primesti jumatate din miza inapoi in cont daca meciul se termina egal si pierzi daca Real Madrid castiga
 • Barcelona (-0.75) – este compus practic din pariurile Barcelona (-0.5) si Barcelona (-1); castigi pariul daca Barcelona castiga la cel putin 2 goluri diferenta, primesti jumatate din miza inapoi si jumatate este inmultita cu cota daca Barcelona castiga la exact 1 gol si pierzi daca meciul se termina egal sau Real Madrid castiga
 • Barcelona (-1) – castigi daca Barcelona castiga la cel putin 2 goluri diferenta, primesti banii inapoi daca Barcelona castiga la exact 1 gol si pierzi in restul situatiilor
 • Barcelona (-1.5) – pariu castigator daca Barcelona castiga la minim 2 goluri diferenta si pierzator in rest
 • Barcelona (-1.25) – inseamna practic Barcelona (-1) si Barcelona (-1.5); castigi pariul daca Barcelona invinge la minim 2 goluri, primesti jumatate din miza inapoi daca Barcelona castiga la exact 1 gol si pierzi tot pariul in restul situatiilor
 • Barcelona (-1.75) – inseamna practic Barcelona (-1.5) si Barcelona (-2); pariul este castigator daca Barcelona castiga la 3 sau mai multe goluri diferenta; primesti jumatate din miza inapoi, iar cealalta jumatate este inmultita cu cota daca Barcelona castiga la exact 2 goluri diferenta; pierzi pariul in caz de victorie la 1 gol, egal sau daca Real Madrid castiga

Odata ce ajungi sa intelegi cum functioneaza aceste pariuri cu handicap, vei gasi multe optiuni interesante de pariere la care poti sa apelezi pentru crearea unor bilete cat mai interesante si profitabile.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *