0

Pijamale sau cămăși de noapte de damă: ce este mai bine?

Când vine vorba de pijamale, fiecare are anumite preferințe. Unele din noi preferăm un tricou și niște pantaloni. Altele preferă cămășile de noapte de damă. Pe când o parte preferă un set de pijamale din două piese. Și, sunt anumite persoane care nu poarta pijama deloc! În final, totul se rezumă la cât de cald ne place să fie și ce materiale se simt cel mai bine pe piele.

De asemenea, depinde și de cât de mult plănuiești să porți pijamaua. Vrei să te relaxezi în ea toată ziua? Sau vrei să aștepți până vine seara, pentru a te strecura în ea înainte de a te  pune la somn? Sau poate abia aștepți să te schimbi la pijama imediat după ce ajungi de la muncă, pentru a te detașa de ziua pe care ai avut-o și permite să te faci comodă și să te relaxezi.

Indiferent de ce preferi să porți, bătălia între pijama și cămașa de noapte încă există. Este una mai confortabilă decât cealaltă? Adevărul e că există argumente care să apere ambele părți.

  • Pentru căldură

Unii experți recomandă ca temperatura din dormitor să fie în jur de 19 grade Celsius, pentru un somn odihnitor. O astfel de temperatură este ideală pe timpul verii, dar nu e prea plăcută în nopțile reci de iarnă. Doar gândul de a intra într-o cameră friguroasă te poate face deja să-ți fie groază de momentul în care va trebui să mergi la somn.

Când este necesar să-ți fie cald pe parcursul nopții, nu prea cum să dai greș cu o pijama. Poți găsi și variante foarte moi și călduroase, din materiale precum flanelul. O cămașă de noapte, fie ea și dintr-un material mai gros, nu se va putea înfășura în jurul picioarelor și oferi izolație precum o pereche de pantaloni. Deci, pentru căldură, câștigătoarea e pijamaua.

  • Pentru răcoare

Unele persoane au dificultăți în menținerea unei temperaturi scăzute pe timpul nopții, indiferent de temperatura din cameră. Iar când corpul are o problemă în reglarea temperaturii, acest lucru poate afecta în mod negativ calitatea somnului. Dacă toate astea îți sună familiar, este recomandat să fii atentă la materialul din care este făcută pijamaua.

Bumbacul, inul și chiar anumite amestecuri de lână sunt mai răcoritoare, deoarece permit pielii să respire mai bine decât alte materiale. Inul este ideal dacă vrei o pijama ușoară și aerisită, pe când bumbacul și lâna ușoară sunt bune pentru a îndepărta umezeala de la nivelul pielii, menținându-te uscată pe timpul nopții.

Care din cele două mai răcoroasă, pijamaua sau cămașa de noapte de damă, camașa de noapte câștigă detașat, având în vedere că este făcută din materiale ușoare, în general.

  • Când vrei ce-i mai bun din ambele

Poate că îți plac cămășile de noapte pentru damă, indiferent din ce material sunt făcute. Dar poate îți place și cum îți acoperă picioarele pantalonii de pijama. Dacă vrei să porți cămăși de noapte și să te bucuri de căldură la picioare, poți opta pentru așternuturi din țesături mai groase, dar moi. Alege cu grijă lenjeria de pat. Mergi pe bumbac de calitate superioară, ce are fibra moale și plăcută pe piele. Iți va oferi căldura de care ai nevoie, dar va îndepărta și umezeala. În plus, te vei putea bucura de cămașa de noapte de damă preferată în fiecare noapte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *