0

De ce să utilizezi cele mai bune soluții antiparazitare pentru animalul tău de companie?

Paraziții se hrănesc cu sângele necuvântătoarelor și pot să afecteze în mod negativ viața acestora. Simptomele sunt diverse și multiple. Primul semn este mâncărimea puternică, respectiv scărpinatul intens, care poate conduce la pierderea blănii animalului.

Dar există și simptome mult, mult mai grave, care apar atunci când nu se folosesc imediat solutii antiparazitare de o eficiență ridicată. Iată care sunt!

Una din 5 pisici este infestată cu purici. Riscul dermatitei alergice și apariția viermelui plat

Puricii se multiplică într-un ritm extrem de rapid. Peste 50 de ouă pe zi se pot depune doar de o singură femelă. Asta înseamnă că în 21 de zile, de la un purice, pe corpul pisicii ajung să trăiască 1000 de purici. Chiar dacă ai putea crede că puricii sar foarte des de pe un animal pe altul, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Cel mai adesea, contaminarea se face din mediul infestat. Gradină, parcul sau chiar locuința unui alt posesor de animale poate deveni sursa infestării. În realitate, ouăle de purici cad din blana animalelor și eclozează în mediile infestate. În urma înțepăturilor repetate de purici, câinii și pisicile pot să dezvolte o dermatită alergică extrem de gravă. Dar mai mult decât atât, pot să apară afecțiuni grave determinate de viermele plat. Dacă animalul înghite puricii, vectori ai larvelor Dipylidium caninum, riscul de boală e foarte mare. Animalele infestate cu viermele plat necesită tratament de deparazitare internă.

Infecțiile bacteriene și anemia, de asemenea sunt cauzate de infestarea cu purici

Puricii pot să transmită animalului de companie un spectru larg de bacterii. Infecțiile trec, de cele mai multe ori neobservate, dar există și situații în care simptomele își fac simțită prezența și semnalează că ceva nu este în regulă. Febra și oboseala animalului de companie pot fi determinate de aceste infecții, pe care este bine să le investigheze medicul veterinar. Ține cont că unele bacterii se pot transmite la om: Bartonella, de exemplu, numită și „boala ghearelor de pisică”. Atenție la simptomatologia care apare la om: umflarea ganglionilor limfatici, oboseală, dureri de cap, febră de grad scăzut, dureri la nivelul corpului, pierderea în greutate, durerea în gat și nu numai. Nu este absolut obligatoriu ca toate simptomele să apară cumulativ, pentru diagnosticul de Bartonella. Diagnosticarea se face prin analize de sânge speciale.

 

Cele mai bune antiparazitare și suplimente veterinare se găsesc la Veteco.com

Veteco.com este un distribuitor veterinar cu mai bine de 20 de ani de experiență în România. Compania s-a fondat în anul 1999, anul în care Frontline s-a lansat pe piața de la noi din țară. Veteco.com vinde cele mai bune produse antiparazitare, inclusiv din gama Frontline, dar și suplimente veterinar extrem, extrem de populare.

Produsele sunt atent selecționate și asigură procesul complet de îngrijire al animalelor de companie: atât din punct de vedere profilactic, cât și pentru tratament. Veteco.com dispune de agenți dedicați în fiecare județ din România, fiind aproape de cabinetele și farmaciile din România, indiferent de oraș. Veteco.com tratează cu seriozitate prevenția bolilor la animale, dar și securitatea alimentară. Este o companie preocupată de bunăstarea animalelor și de întărirea legăturii dintre oameni și necuvântătoare. Dacă vrei să îți protejezi animalul de companie de paraziți, apelează cu încredere la sfaturile și produsele disponibile pe platforma Veteco.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *