Ai fost atras intotdeauna de muzica, dar nu ai avut niciodata ocazia sa aprofundezi aceasta pasiune? Esti parinte si ai observat la copilul tau o inclinatie spre arta? Daca da, mai jos gasesti cele mai cautate si iubite feluri in care sa studiezi muzica!
Pe langa beneficiile pe care arta ti le ofera, cum ar fi un simt estetic dezvoltat, o alta intelegere a melodiilor si o noua perspectiva, studiul te invata si disciplina, rabdare, atentie si antreneaza memoria.
Iata care sunt cele mai frecvent intalnite instrumente muzicale
- Pianul
Unul dintre cele mai consacrate si cunoscute moduri de a studia artele muzicale este cu ajutor pianului. Acesta este un instrument cu clape, iar sunetul se produce prin atingerea acestora. Pianul poate fi studiat atat ca instrument principal, cat si instrument secundar. Sa cumperi un pian, pentru studiul individual, nu este ieftin si nici accesibil tuturor. Din fericire, exista alte instrumente care din punct de vedere al sunetului si al claviaturii, sunt foarte asemanatoare. Daca vrei sa achizitionezi, pe Soundcreation gasesti oferte la pianine, in functie de ceea ce cauti cu privire la inaltime, greutate sau brand. Cursurile de pian se desfasoara la scoli sau insititutii de arta, atat de stat, cat si private.
- Chitara
Chitara este, poate, cel mai raspandit instrument muzical. Studiul nu este atat de dificil ca in cazul pianului, de multe ori acesta poate fi facut, in cazul unui adolescent sau al unui adult, de unul singur. Exista mai multe tipuri de chitara: acustica, electrica sau electro-acustica. Diferenta dintre acestea este, in principal, modalitatea de amplificare a sunetului, dar si nuantele acestuia. In cazul chitarei acustice, nu este nevoie de niciun alt intermediar pentru ca sunetul produs sa fie auzit. In schimb, chitara electrica are nevoie, intotdeauna, de un amplificator.
Mai nou, insa, exista programe pentru calculator de la care poti obtine, mai ales cand esti la inceput, efectul unui amplificator. Pentru asta, ai nevoie ca pc-ul sau laptopul sa functioneze foarte bine. Daca intampini probleme la acest capitol, intra pe http://salut-it.ro/service-laptop si afla cum poti rezolva situatia si de ce anume ai nevoie pentru a putea utiliza programele la capacitate maxima. Alegerea tipului de chitara poate fi facuta si in functie de stilurile de muzica pe care vrei sa le redai, precum stilul clasic, pop, folk in cazul celei acustice si rock, metal sau altele in cazul chitarei electrice.
- Vioara
Un alt instrument cu coarde, ca si chitara, este vioara. Aceasta produce un sunet cald si personal. Ca sa canti la vioara, ai nevoie si de un arcus. Notele muzicale sunt produse atunci cand acesta aluneca peste coarde sau cand sunt ciupite. Vioara este considerat cel mai greu instrument muzical, deoarece sunetele se produc 100% cu ajutorul celui care canta. Spre deosebire de pian, la care vei auzi aceeasi nota apasand aceeasi clapa, de fiecare data, cei care canta la vioara au nevoie de o precizie si de o ureche muzicala foarte dezvoltata pentru a produce exact sunetul potrivit. De aceea, se spune ca muzica auzita din acest instrument este mult mai personala si mai incarcata de emotie si sentiment. Studiul viorii necesita ajutor de specialitate si foarte multe ore de repetitii in particular. Din fericire, viorile nu sunt instrumente inaccesibile, din punct de vedere financiar. Acestea sunt produse pe marimi, care difera in functie de varsta si statura celui care o foloseste. De asemenea, si aici exista viori clasice sau viori electrice.
Studiul unui instrument muzical, sau al artelor, in general, influenteaza in mod pozitiv dezvoltarea cognitiva, disciplina si increderea de sine. De asemenea, slefuieste personalitatea si ofera o perspectiva diferita celor care au aceasta pasiune. Pe langa toate aceste lucruri, poate fi un mod de relaxare, un hobby placut care sa te scoata din rutina zilnica si care iti va oferi bucurie.
Excelent articol!