0

Vacanta in Egipt sau pe urmele lui Moise

Egiptul este tara piramidelor, a exodului si a salvarii poporului evreu de catre Moise. Atata istorie freamata sub pasii norocosilor care ajung aici, incat nu visez la altceva, decat la o vacanta Egipt.

Visez sa ingenuncheze camila in fata mea, sa ma pot urca pe ea si sa strabat alaturi de cei dragi desertul insotit de ghizi, ca nimic rau sa nu mi se intample! Cat vad cu ochii, dintr-o zare in alta zare sa fie nisip fin de aur, iar la orizont sa se inalte muntii fara vegetatie.

Ce mai visez? Sa fac scufundari la Sharm El Sheikh printre corali si sa-i pot atinge aievea. Coralii din Sharm El Sheikh sunt renumiti in lumea intreaga! Sa vad Muntii Sinai si sa calc pe urmele lui Moise, sa ma fotografiez langa piramide si sub un curmal si, mai ales, sa vad toate acestea pe viu, nu din poze.

Sa stau pe tarmul Marii Rosii si sa retraiesc scena prefacerii ei in uscat fiindca a fost atinsa cu toiagul sfant!

Au egiptenii hoteluri de lux in care te simti ca un sultan, iar Nilul si Cairo sunt de poveste, dupa cum poti vedea daca dai click aici. Imi doresc sa petrec Pastele aici si sa vizitez vestitele temple. Excursia organizata in Egipt de Paste m-ar ajuta sa bifez multe obiective turistice emblematice pentru aceasta parte a lumii, cum ar fi: Marele Baraj, Gradina Botanica, Templul Philae, Obeliscul Neterminat si Templul Luxor.

Lumea araba este fascinanta prin contrastele sale puternice, prin peisajele de vis si obiceiuri, prin condimente si bijuterii si prin arta inimitabila. Arta si cultura egipteana au reprezentat mult timp busole ale dezvoltarii umanitatii.

Sa nu uitam ca Marea Piramidă din Giza a fost cea mai mare cladire din lume, pana la aparitia Turnului Eiffel!

100 000 de oameni au lucrat la acest monument si turistii se intreaba si acum, cum oare au procedat ei sa ridice colosii aceea de piatra, iar la Muzeul de Egiptologie, curajosii pot experimenta intrarea in Camera Mumiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *