0

Fapte despre steroizi

Consumul de steroizi este un subiect tabu deoarece este interzis sa consumam sau sa comercializam astfel de produse. Cu toate acestea, exista site-uri care vand steroizi si cu siguranta exista si multe persoane care isi administreaza astfel de produse.

In cele ce urmeaza nu o sa va spun daca e bine sau nu sa folosim astfel de produse, fiindca eu nu folosesc si nu pot sa spun direct, dar cu toate acestea am prieteni care recunosc ca au folosit, dar si prieteni care spun cu mana pe inima ca nu s-au atins de astfel de produse, cu toate ca eu cred contrariul.

Ce trebuie sa stim despre steroizi:

-Steroizii sunt produse folosite atat pentru tratarea unor boli si afectiuni – acesti steroizi se numesc corticosteroizi, cat si pentru cresterea masei musculare – steroizi anabolizanti. Steroizii anabolizanti sunt produse care contin hormoni umani precum testosteronul sau estrogenul si sunt luati pentru cresterea masei musculare sau imbunatatirea performantelor fizice. Desi consumul de steroizi este interzis, asta nu inseamna ca nu se gasesc la noi in tara. Steroizii anabolizanti pot fi prescrisi de doctor si cumparati din aproape orice farmacie, insa cand sunt luati din proprie initiativa se considera ilegalitate.

-Stiati ca si anticonceptionalele sunt de fapt steroizi? Anticonceptionalele contin de asemenea hormoni umani, numiti estrogen si progesteron.

-Consumul de steroizi vine cu o varietate de efecte secundare. De la chelie, ingrosarea vocii, cresterea parului pe corp, pana la efecte serioase ce tin de hipertensiune, afectarea ficatului si infertilitate. Dar ce nu se spune totusi este ca se ajunge la aceste efecte secundare grave doar daca abuzezi de steroizi. Cunosc persoane care au luat steroizi si nu au avut nimic, insa mai vedem la TV si cazuri in care persoane care consumau astfel de produse au ajuns sa si moara.

-Aceste produse anabolizante sunt de doua feluri: steroizi injectabili si orali – in functie de modul de administrare.

Ca si concluzie imi ramane sa spun sa va ganditi de doua ori inainte de a va apuca sa consumati astfel de produse anabolizante. Pot avea efecte benefice, dar pot avea si efecte secundare de nedorit. Si mai ales daca nu stiti cum trebuie administrati, dupa ce program, in ce cantitate, mai bine renuntati la idee!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *