0

Sunteti gata pentru un imprumut de nevoi personale?

In Romania, imprumuturile de nevoi personale reprezinta printre cele mai accesate credite de consum si isi datoreaza succesul din ultimii ani libertatii de a aloca bani pentru a finanta tot felul de proiecte, pe termen mai mult sau mai putin lung. De ce sa solicitati un asemenea imprumut? Acesti bani pot fi folositi pentru a finanta diverse proiecte si nevoi de numerar, fara a avea capitaluri proprii sau fara a fi nevoie sa va folositi de economiile:

-Cumparati un vehicul nou sau folosit;
-Pentru o calatorie, eveniment de familie, achizitionarea unor produse pentru locuinta etc.;
-Efectuati lucrari minore de renovare, amenajarea gradinii, repararea portii, imbunatatirea fatadei locuintei etc. ;

Cu toate acestea, un imprumut personal nu este destinat sa finanteze o casa sau un apartament. Intr-adevar, pe langa faptul ca valoarea unui astfel de credit este plafonata, durata maxima si ratele oferite nu sunt adecvate pentru acest tip de proiect.

Imprumutul sau creditul pentru nevoi personale fara restrictii are avantajul unei mari flexibilitati, deoarece nu trebuie sa justificati utilizarea fondurilor acordate creditorului. Indiferent de destinatia banilor sau de utilizarea efectiva a acestora, este lasat la latitudinea dumneavoastra.

Pentru a obtine un credit personal, trebuie doar sa dovediti ca aveti varsta legala, ca nu aveti probleme bancare (rauplatnic sau alte interdictii impuse de institutiile abilitate ) si ca puteti prezenta garantii suficiente (salariu sau pensia dupa caz). Imediat ce banca va fi de acord sa va acorde creditul, fondurile vor fi depuse in contul dvs., gata pentru a fi utilizate asa cum doriti.

Marea libertate de utilizare a imprumutului personal fara restrictii este atat atuul principal, cat si dezavantajul sau major. Intr-adevar, intrucat nu este legat de o anumita achizitie, nu exista nicio clauza suspensiva ca in cazul unui credit ipotecar, de exemplu.

Aceasta inseamna ca, in cazul in care vanzatorul nu va livreaza marfa atunci cand ati platit deja integral sau daca produsul are o anomalie (nerespectarea comenzii, defectiuni etc.) si nu il mai puteti schimba, nu aveti recurs: imprumutul trebuie rambursat in mod normal, in conformitate cu conditiile prevazute in contract.

In functie de creditor si de profilul dvs. (venit, capacitate de indatorare), precum si de solicitarea dvs., ratele dobanzilor sunt in general fixe, dar nimic nu impiedica institutiile financiare sa ofere rate variabile. Gradul de indatorare este principala constrangere, deoarece suma pe care o puteti solicita este limitata de acest indicator, care utilizeaza cel mult 40% din venitul total.

Pentru a estima cum se va desfasura imprumutul si cam la ce sa va asteptati, puteti accesa platforma VreauCredit.ro . Pe aceasta platforma puteti introduce suma dorita, tipul creditului si perioada in care va doriti sa rambursati banii si veti avea toate optiunile afisate. Veti vedea tipul ratei, suma de rambursat lunar si la finalul creditului, DAE etc.. Tot de pe aceasta platforma, veti afla ce banci ofera beneficii si care sunt acestea.

Cu toate acestea, depinde de dvs. sa fie rezonabil, deoarece un credit de nevoi personale inseamna angajament si trebuie rambursat.

Intrebati-va daca trebuie sa efectuati aceasta investitie si incercati sa minimalizati capitalul imprumutat pentru a evita dificultatile financiare in cazul unui incident (pierderea locului de munca, incapacitatea de munca, handicap, decesul unuia soti). Asigurati-va ca aveti capacitatea de rambursare necesara inainte de semnare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *