0

Cand bebelusului ii ies primii dintisori

Cand ai prieteni care au copii mici este foarte dificil sa mergi in vizita la ei si sa te duci doar cu mancare si bautura, trebuie sa cumperi o atentie si pentru junior, cand ei sunt mai marisori e mai simplu, o jucarie, niste ducliuri, scapi ieftin. Dar cand vine vorba de bebelusi sau undeva pe acolo deja e mai complicat, trebuie sa suni parintii si sa-i intrebi daca au nevoie de ceva anume sau chestii de genul.

Multi dintre cunoscutii mei care au o familie intemeiata si au si cate o odrasla din asta mica, nu prea mai ies in oras sau mai bine zis devin irascibili in acele momente in care copilului incep sa-i iasa dintii pentru ca odata cu asta, maxilarul incepe sa se formeze, sa nu mai spun de inflamatiile gingivale care il fac pe asta micu sa nu doarma noaptea, sa fie agitat si in plus incep a rontai tot ce prind in cale.

Faza e ca nu doar copilul trece prin greutati ci si tanarul cuplu care nu reuseste sa se mai odihneasca cum trebuie si de aici stare de irascibilitate, nervi, certuri si asa mai departe.

Pe langa medicamentele recomandate de medici, specialistii au reusit sa scoata pe piata o smecherie sub forma de maimuta, o jucarie pentru dentitie, a carui cap este numai bun de rontait pentru ala micu, in plus se poate adauga si niste gel special pentru calmarea gingiilor inflamate dar poate fi folosit si ca periuta de dinti, acest inel gingival este perfect pentru cele momente in care cel mic nu mai poate de durere.

Voi ce folositi in acele momente in care bebeluslui vostru ii ies primii dintisori?

Sursa Foto: delamamici.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *