0

Când poţi scoate afară un nou-născut

Momentul naşterii este cel mai important eveniment din viaţa unei familii. Sosirea noului membru va aduce schimbări semnificative şi va provoca tinerii părinţi la experimentarea unor momente unice şi irepetabile. Însă odată cu naşterea celui mic, părinţii se vor afla şi în faţa multor dileme, toate din grija de a nu face ceva greşit sau de a nu îl pune în pericol pe micuţ. Medicii pediatri, prietenii care deja au parcurs acestă experienţă minunată, bunicii şi rudele, cu toţii pot contribui cu sfaturi asumate, care să ajute tinerii părinţi în luarea celor mai bune decizii.

Plimbările bebeluşului în anotimpul rece

Când iese bebeluşul în aer curat şi cât stă afară constituie unele dintre dilemele pe care le parcurg tinerii părinţi. Chiar dacă bebeluşul s-a născut în anotipul rece, acesta nu trebuie privat de ieşirile în aer liber. Plimbările în aer curat sunt foarte importante pentru buna dezvoltare a celui mic, aşa cum sunt somnul, alimentaţia, igiena şi mediul în care creşte. Pentru ca plimbările să fie benefice pentru sănătatea şi starea bebeluşului, se va ţine cont de anumite recomandări. Pe durata iernii, pentru nou-născuţi se va începe plimbarea pe un interval scurt. Prima ieşire va dura doar 10 minute, urmând a creşte durata cu câte 5 minute, în zilele următoare. Temperatura minimă la care pot fi scoşi nou-născuţii afară, nu ar trebui să fie mai mică de minus 5 grade. La această temperatură plimbările sunt scurte şi în apropierea casei. Este de evitat transportarea nou-născutului cu maşina, deoarece o maşina care a staţionat afară va avea în interior o temperatură joasă, iar timpul în care se va regla nu va fi benefic celui mic. Nou-născuţii nu îşi reglează temperatura cu uşurinţă, astfel că trebuie avut grijă ca extremităţile să fie bine acoperite, iar îmbrăcămintea să fie potrivită condiţiilor, adecvată măsurii şi confortabilă. Accesând https://www.bebeprice.ro/ puteţi alege dintr-o gamă foarte amplă de articole de îmbăcăminte destinate celor mici, ideale pentru a pleca la plimbare în zilele reci de iarnă, de la cobinezoane şi păturici, până la costumaşe şi accesorii de iarnă. Astfel, plimbările pot fi posibile chiar şi iarna, atât timp cât condiţiile atmosferice sunt calme, fără ploaie abundentă, zăpadă sau viscol.

Plimbările în căldura soarelui

Pentru perioada caldă din an, plimbările sunt mult mai uşor de realizat. Este important ca micuţul să nu fie scos în mijlocul zilei, dacă temperaturile sunt foarte crescute. Orele de dimineaţă, până în ora 11, şi cele de seară, după ora 19, sunt ideale pentru o plimbare în aer liber. Micuţul va fi îmbrăcat adecvat, cu hăinuţe din fibre naturale, neapărat cu o pălăriuţă sau şapcă pe cap, chiar dacă nu va fi ţinut în bătaia directă a razelor soarelui. Astfel, deoarece este extrem de important ca micuţii să fie scoşi în aer curat, încă din primele săptămâni de viaţă, este esenţial ca aceştia să fie pregătiţi optim pentru a face cunoştinţă cu mediul exterior. Petrecând timp în aer curat, micuţilor le va creşte pofta de mâncare, vor dormi bine şi îşi vor întări imunitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *