0

Cat de profitabila este o firma de catering

In ziua de astazi, tot mai multe persoane se gandesc sa porneasca o afacere pe cont propriu, deoarece ideea de a fi antreprenor si de a lucra pe cont propriu este o tot mai tentanta. Si nu este de condamnat acest lucru – pana la urma, optiunile sunt nenumarate, iar acest lucru ne ofera o libertate de alegere care ne incanta. Astazi, insa, scoatem la lumina un domeniu care este in plina dezvoltare si care a luat nastere inca din cele mai vechi timpuri. Este vorba despre catering – o afacere care are mare succes si care se bucura de notorietate in zilele noastre.

De regula, serviciile de catering de baza se refera doar la prepararea si la livrarea mancarii, insa multe dintre acestea isi extind oferta, furnizand bauturi, vesela, decoratiuni si personalul necesar servirii participantilor la evenimente precum nunti, botezuri, aniversari si asa mai departe. Ca antreprenor independent in domeniul catering-ului, aveti doua mari tipuri de evenimente pe care le puteti tinti si anume cele de tip privat si cele de tip corporatist. Unele firme sunt specializate doar in evenimentele corporatiste sau doar in cele private, pe cand altele incearca sa se ocupe de ambele. Oricum acest tip de afacere este profitabila.

Pentru a porni o astfel de afacere, trebuie mai intai sa aveti cateva cunostinte de baza din industria alimentara, iar cele mai noi tendinte din domeniu arata ca prepararea mancarii trebuie sa fie, de multe ori, o adevarata arta. Asadar, puteti mai intai sa investiti in cateva cursuri de cooking (gatit), ca sa aveti o baza solida cu care sa incepeti. Apoi, trebuie sa va alegeti un furnizor de incredere, care sa va ofere consumabile pentru catering de calitate si la preturi accesibile (tacamuri, pahare plastic, farfurii, caserole unica folosinta, folie de plastic, folie aluminiu, pungi de plastic si asa mai departe).

Apoi, experienta in domeniul alimentatiei trebuie sa fie completata de abilitatea de a controla preturile. Catering-ul este un domeniu foarte competitiv, iar politica de preturi pe care o adoptati poate sa faca diferenta intre succesul si esecul afacerii. Tineti cont de acest aspect si asigurati-va ca veniti cu o lista de preturi decente si accesibile. De asemenea, incearca intotdeauna sa faci lucrurile cat mai bine cu putinta si concentreaza-ti toate resursele pentru a oferi servicii de calitate, in timp rapid si in perfecta siguranta tuturor clientilor care aleg sa apeleze la serviciile tale de catering.

Informeaza-te inainte de a porni orice afacere – inainte de a incepe sa furnizezi orice fel de servicii, asigura-te ca partea birocratica este rezolvata si ca esti in regula cu ea. Apoi poti incepe sa iti alegi furnizorii, produsele sau magazinele cu ajutorul carora sa te dezvolti. Nu in ultimul rand, tine minte ca pentru afacerea ta trebuie sa muncesti si sa evoluezi constant, deoarece doar asa puteti sa aveti o afacere de succes. Investiti in voi si o sa vedeti ca rezultatele nu vor intarzia sa apara si o sa fiti foarte multumiti de evolutia personala. Orice afacere este cladita cu truda si sarguinta, deci merita tot efortul din partea voastra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *