0

Ce inseamna laptop refurbished?

refurbished-calculator

De o foarte bună perioadă de timp, şi pe piaţa din ţara noastră a început să se vorbesacă extrem de mult de produsele refurbished, asociate în special cu monitoarele, laptopurile şi calculatoarele, dar și cu serverele sau workstationurile. De altfel, produsele IT se pot asocia fără absolut nicio problemă cu termenul de refurbished.

Ce este mai exact un produc IT&C refurbished?

Există deja destul de multe magazine, atât online cât şi offline ce au ajuns să comercializeze astfel de produse de tip refurbished. Totodată, unii ţin să profite de faptul că produsele refurbished sunt mult mai bine văzute decât cele second hand, vânzând astfel produse second hand ca finid produse refurbished.

În fond, da, şi produsele refurbished sunt unele tot second hand, însă există o foarte mare diferenţiere între cele două, diferenţă ce ţine de faptul că un produs refurbished este total recondiţionat, reparat şi testat înainte de a fi scos din nou la vânzare.

Ce înseamnă laptop refurbished?

Pentru început trebuie să ştii faptul că un astfel de laptop tip refurbished se poate dovedi a fi o alternativă foarte bună atât pentru uzul oarecare, de zi cu zi, cât şi pentru mai multe companii ce vor să mai scadă din cheltuieli, şi nu numai. Poţi găsi un laptop refurbished cu specificaţii de top la un preţ destul de bun.

Toate produsele de acest tip au fost curăţate de praf şi de eventualele urme şi loviri, după care acestea vor fi igienizate şi testate special pentru a urmări faptul că laptop-ul pe care îţi doreşti să il achiziţionezi funcţionează la parametrii optimi şi nu mai există absolut nicio problemă. Însă, dacă până la urmă apar anumite probleme, componentele ce au dus la apariţia acestor probleme vor fi înlocuite cu altele.

Spre deosebire de produsele tip second hand, toate produsele refurbished vor fi livrate în cutia originală, venind însoţite de protecţiile necesare pentru ca acestea să fie transportate fără probleme, cu absolut toate celelalte accesorii de care vei avea nevoie pentru un laptop: cablu, cd-uri cu drivere, eventuale adaptoare, etc. Totodată, multe din laptop-urile refurbshed vor veni şi cu o licenţă de Windows deja validă, astfel că nu vei mai fi nevoit să faci cheltuieli suplimentare pentru o licenţă Windows.

Dacă nu îţi poţi permite un laptop nou, ai putea apela la această soluţie, respectiv de a achiziţiona un laptop refurbished, deoarece te vei bucura de nişte preţuri foarte bune şi nişte specificaţii tehnice de top, astfel că raportul calitate-preţ este unul din punctele forte ale acestor laptop-uri refurbished.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *