0

Esti interesat de un leasing auto, dar inca nu esti suficient de bine informat in aceasta privinta? Descopera tot ce trebuie sa stii!

Esti tentat de ideea de a obtine un autoturism printr-un leasing auto, vezi aici, dar nu stii foarte multe detalii despre ce ar presupune o astfel de alegere?

Inseamna ca randurile de mai jos iti vin in ajutor, pentru ca astfel poti descoperi ce este un leasing, care sunt beneficiile pe care ti le ofera, dar si ce tipuri de masini poti obtine astfel, pentru a te bucura de un nivel sporit de independenta! Intr-un prezent in care economia sufera, cel mai probabil iti este greu sa accesezi un credit bancar sau sa cumperi un autoturism cu banii jos, dar din fericire, ai si alte solutii la indemana!

Ce este un leasing auto?

Pentru a te familiariza cu ideea de leasing-uri auto, pentru inceput trebuie sa stii ca acestea sunt contracte pe care le poti incheia cu o firma specializata, in vederea obtinerii unei masini. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa apelezi la institutiile bancare, ci mergi direct la sursa. Este vorba despre imprumuturi care se impart in mai multe categorii, in functie de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti!

Dintre ce tipuri de leasing-uri poti alege?

In ciuda faptului ca leasing-urile se impart in 5 – 6 categorii, cele mai populare in Romania sunt leasing-urile financiare si cele operationale. Ambele solutii iti sunt accesibile, dar pentru a sti pe care sa o alegi, trebuie sa stii ce presupune fiecare:

  • leasing-uri financiare – seamana foarte mult cu creditele bancare si iti permit sa investesti intr-un autoturism, cu mentiunea ca pe durata contractului, masina ramane in proprietatea firmei cu care colaborezi. La final, insa devii proprietar cu acte in regule. Tine cont, insa si de faptul ca alegand aceasta solutie, iti asumi atat riscurile, cat si beneficiile inca din prima zi in care semnezi contractual;
  • leasing-uri operationale – sunt mult mai rare decat cele financiare, insa iti ofera sansa de a schimba masina mult mai des. De ce? Atunci cand se incheie perioada contractuala, nu devii proprietar al autoturismului in mod automat, ci numai daca vrei neaparat sa il cumperi. In cazul in care alegi sa returnezi masina, ulterior poti incheia un alt contract de leasing si poti alege un alt autoturism, pe care sa il folosesti.

Poti obtine atat masini noi, cat si modele la mana a doua

Unul dintre avantajele pe care trebuie sa le iei in considerare cand vine vorba despre leasing-urile auto este acela ca ele iti permit sa obtii atat masini noi, cat si modele la mana a doua, in functie de ceea ce consideri ca ti se potriveste cel mai bine. Luand in considerare faptul ca in Romania exista masini de vanzare Germania de calitate, este recomandat sa te gandesti bine inainte de a lua o decizie. Nu ai nevoie neaparat de un autoturism nou si foarte scump, pentru a te bucura de libertatea de miscare!

Perioada de finantare

In ceea ce priveste perioada de finantare, o poti alege in functie de veniturile pe care le ai, dar si in functie de limitele admise de compania cu care colaborezi. Este esential sa stii, insa ca atunci cand perioada de finantare este mai extinsa, rata pe care o platesti este mai mica, dar per total, dobanda este mai mare. Incearca, pe cat de mult posibil, sa te orientezi catre o perioada de finantare cat mai scurta!

Specialistii Auto-leasing.ro iti stau intotdeauna la dispozitie atunci cand ai nevoie de informatii suplimentare despre leasing-urile auto! Prin intermediul acestei companii poti ajunge sa conduci exact masina pe care ti-o doresti!

Date de contact:

E-mail: office@auto-leasing.ro

Telefon: +40729182111

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *