0

Dictionar de bune moravuri pentru copii

In zilele noastre, tot mai multi copii nu primesc educatia corespunzatoare. Vad tot mai des parinti care isi cearta copiii fara un motiv bine intemeiat, fie parinti care le ofera prea multa libertate. Nu-i gresit sa-ti feresti copilul de anumite lucruri, insa pe alocuri este bine sa-i oferi sansa de a descoperi lucruri noi si de a-si forma o educatie aleasa. De asemenea, uneori nici nu-i bine sa le oferi foarte multa libertate. In educatia si cresterea lor toate lucrurile ar trebui sa se desfasoare cu un echilibru bine balansat. Cu atat mai mult cand vorbim de primii ani de viata ai unui copil, acel moment crucial al dezvoltarii sale, in care el poate invata sa destinga binele de rau si sa-si formeze anumite deprinderi naturale.

Tin minte vizitele la rude de pe vremea cand eram copil. Toti se fereau de mine, copil de doar cativa ani. Mi se spunea in mod repetat sa nu pun mana pe nicaieri, sa nu ating nimic, nimic din toate acele lucruri aparent fragile, pe care un copil mic ca mine le-ar fi putut degrada. Nu pot spune ca am constientizat foarte multe la acea vreme, dar parintii mei s-au simtit destul de stanjeniti si prost. Si aduc aminte de acele intamplari chiar si in ziua de azi. Eu de fel eram un copil cuminte, cel putin asa sustin parintii mei. In mod evident eram curioasa din fire, imi placea sa descopar lucruri noi si sa ating din curiozitate anumite obiecte, fie sa le privesc indelungat, in adevarata lor splendoare.

Si am observat ca multi parinti se feresc sa lase piesele de consum, respectiv tacamurile, farfuriile, cestile, etc. La indemana celor mici. E drept, n-ai cum sa-i explici unui copil de cateva luni, un an sau doi, sa aiba grija de acele lucruri, sa nu le scape jos sau sa nu dea peste ele. Nu va intelege nicicum. Dar poti in acelasi timp sa-l inveti sa manance si sa consume alimente intr-un mod sigur, care sa nu-ti provoace ingrijorari – apeleaza la consumabile de unica folosinta.

Folosid vesela si ustensile de unica folosinta nu mai ai de ce sa-ti fie teama ca al tau copil va strica vesela si/sau tacamurile veritabile, fie ca spargera/degradarea acestora va reprezentta un pericol pentru sanatatea lor si a intregii familii. Prin utilizare de astfel de consumabile catering ai garantia oricand si oriunde ca-ti poti invata copilul toate acele deprinderi de baza ce tin de o alimentatie corespunzatoare si de modul in care acesta se poate hrani, la fel ca un adult.

Poti apela la astfel de ustensile si la farfurii de unica folosinta chiar si pentru a organiza diferite evenimente, cum sunt petrecerile pentru copii, dar si cele pentru adulti.

Acestea sunt in primul rand accesibile, iar degradarea lor nu-ti va produce niciun fel de disconfort. Totusi, sunt astfel de consumabile catering care au o duritate ridicata si pot fi folosite de mai multe ori, insa strict in mod familiar. Scopul principal al acestor articole este de a fi perfect igienice si de a-ti permite organizarea unor evenimente fara investitii mari.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *