0

Ce rol au diferite carti pentru copii in dezvoltarea armonioasa a lui

Cu ajutorul diferitor carti pentru copii parintii isi pot invata copii ce e bine si ce e rau, despre situatiile care pot aparea in viata si cum sa reactioneze, ii invata despre prieteni si dusmani.

Acum parintii au sanse sa gaseasca carti copii din belsug, trebuie doar sa si-o doreasca, iar diverse edituri pentu copii scot pe piata carti interactive, carti din care copiii invata primele cuvinte in limba romana, carti pe care copilul incepe sa le iubeasca chiar de la prima pagina.

De ce iubesc copiii cartile cu povesti?

Simplu, pentru ca povestile sunt captivante, umorul lor este cuceritor, iar ilustratiile atat de frumoase incat iti capteaza privirile indata.

Nimic nu este mai emotionant decat un copilas cu ochii dulci care vine spre parintii sai cu o carte in mana si ii roaga sa i-o citeasca.

Pierdut in fata imaginilor de vis si a povestilor captivante, adultul care citeste se bucura de fericirea intiparita pe chipul copilului. Micutul ii soarbe vorbele, incearca sa il imite si el si asa se tese o relatie foarte armonioasa intre parinte si copil.

Rolul cartilor

Din universul florilor, micutii patrund in lumea micilor gaze, apoi in universul dinozaurilor sau afla cat de scump se plateste neascultarea de parinti.

Vocabularul se imbogateste frumos, cunostintele sunt transmise intr-un mod cat se poate de placut si toata lumea are de castigat. Sunt copii care isi pastreaza cu sfintenie cartile si jucariile si isi mai amintesc si de la cine le-au primit sau cine le citea cu drag din ele.

Cartile reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber si un pretext ca adultul sa stea cat mai mult cu copilul sau. Din povestile ilustrate copilul afla culorile si semnificatia fiecarui personaj in parte, semnele si fenomenele naturii, roata anotimpurilor si tot ceea ce defineste frumusetea lumii inconjuratoare.

Cu ajutorul cartilor, copiii invata ritualul de somn, invata despre diverse lucruri, animale si relatiile dintre ele, empatie si prietenie.

Toate acestea il pregatesc de fapt pe copil pentru viata adulta.

Daca vrei sa-i oferi micului tau o educatie aleasa, ai grija sa petreci timp calitativ alaturi de el citind o carte buna. Nimic nu este mai frumos decat acest ritual care intareste si imbunatateste atat relatia dintre parinte si copil, dar il ajuta sa se dezvolte armonios si destept.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *