0

Ce sistem de aer conditionat este potrivit pentru locuinta ta

Nimic nu se compara cu sentimentul de a pasi intr-o camera racoroasa, fara umezeala, in mijlocul unei dupa-amiezi fierbinti de vara.

Aerul conditionat te ajuta sa te bucuri de confort chiar si in zilele toride ale anului si multi dintre noi nu concep sa traiasca fara un astfel de aparat chiar si pentru cateva ore.

Dar care este cea mai buna optiune de aer conditionat pentru racirea casei dvs.? Aveti mai multe optiuni dintre care puteti alege si toate sunt astazi mai eficiente din punct de vedere energetic decat au fost cu un deceniu in urma.

Sistemul de aer conditionat potrivit pentru casa dvs. depinde de bugetul dvs., de constructia casei dvs. Etc. De asemenea, va recomandam sa luati in considerare eficienta energetica, in special daca doriti sa nu va confruntati cu facturi mari. Verificati avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre cele mai importante tipuri de unitati de climatizare pentru a alege cel mai bun aparat de aer conditionat pentru casa dvs.

Sistem de aer conditionat central

Daca locuiti intr-o casa mai veche, instalarea unui sistem de aer conditionat central poate sa nu fie o solutie practica – sau chiar posibila. Acest lucru se datoreaza faptului ca veti avea nevoie sa instalati conducte prin pereti, ceea ce va necesita taierea si perforarea peretilor. In unele cazuri, puteti da peste diferite obstacole in pereti. De asemenea, veti avea nevoie de un loc in afara locuintei pentru a monta compresorul – o propunere dificila daca locuiti intr-o zona urbana aglomerata. Spre deosebire de Romania, potrivit New York Times, aproximativ trei sferturi din gospodariile americane dispun de sistem de aer conditionat central care pompeaza aerul rece prin conducte in fiecare camera a casei. Acest tip de unitate de racire functioneaza legata la un compresor mare situat in exterior, iar aerul trece prin conductele din pereti si prin orificiile de ventilatie amplasate strategic in locuinta. Un astfel de sistem are o eficienta energetica deosebita, dar presupune costuri mari de instalare.

Aer conditionat tip split

Sistemele de aer conditionat tip split sunt alcatuite din doua unitati: una interioara montata in incapere pe perete si una exterioara montata de obicei pe peretele exterior. Desi nu sunt la fel de costisitore precum sistemul de aer conditionat central, aparatele de aer conditionat tip split pot deveni scumpe daca adaugi unul in fiecare camera. Unitatea in sine este mare si, spre deosebire de sistemul de aer conditionat central, nu este ascunsa – va trebui sa montati o cutie alba mare pe perete, care va ramane in ochii dvs. tot anul. Daca nu va deranjeaza cum arata, acest aparat ofera unele facilitati suplimentare cum ar fi capacitatea de a controla temperatura camerei individual in loc sa se bazeze pe un termostat central si potentialul de incalzire a casei dvs. O unitate tip split se monteaza pe perete si necesita doar o taietura mica, ceea ce usureaza instalarea. Aerul sufla direct in incaperea unde este amplasat sistemul ceea ce face insa ca celelalte camere sa se raceasca mai greu, spre deosebire de sistemul de aer conditionat central.

In functie de firma, un astfel de aparat de aer conditionat poate veni cu diverse functii, asa cum sunt aparatele Gree, fiind potrivite atat pentru utilizatorii casnici cat si pentru cei industriali.

Aparate de aer conditionat portabile

Cu toate ca aparatele de aer conditionat portabile nu sunt la fel de eficiente ca  unitatile clasice, ele sunt o alegere buna pentru cei care locuiesc in chirie si se muta frecvent dintr-o locuinta in alta. Acestea sunt, de asemenea, solutia ideala pentru cei care nu au posibilitatea de a gauri peretele pentru a scoate in exterior aerisirea aparatului de aer conditionat tip split. Aceste aparate de aer conditionat sunt in general usoare si mai usor de transportat. De asemenea, acestea tind sa fie proiectate cu un design care se potriveste mai usor cu decorul locuintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *