0

Ce trebuie stiut despre aparatele auditive?

Multa lume cand se gandeste la aparatele auditive crede ca este un aparat destinat doar oamenilor in varsta si asta este o greseala. In ultimii ani problema auzului este foarte intalnita si in cadrul tinerilor.

In general despre aparatele auditive, parerile sunt impartite si din acest motiv s-au creat niste mituri care nu sunt reale. Uitati cateva caracteristici reale ale aparatelor auditive:

1. Majoritatea considera ca aparatele auditive fac oamenii sa para batrani. Noile generatii de aparate auditive sunt facute sa aiba un design cool si uneori duc ca aspect cu o casca de bluetooth.

2. Orice domeniu tine pasul cu tehnologia astfel si noile aparate auditive sunt tot mai performante, iar acum sunt create sa consume cat mai putina energie iar sugestiile specialistilor spun ca ar trebui sa folosesti o baterie reincarcabila, astfel scapati de griji si de cheltuieli suplimentare.

3. Aparatele auditive fiind in non stop in contact cu pielea, acestea sunt realizate sa reziste la umezeala, asa ca o persoana ce transpira mult, nu trebuie sa-si faca griji.

4. Fiecare aparat auditiv este setat in functie de gravitatea problemei de auz. Noile tehnologii fac ca aparatele auditive sa se regleze singure in functie de problema fiecaruia.

5. Multor persoane, purtarea aparatului auditiv li se pare o povara, din pacate utilizarea lor nu este chiar cel mai confortabil lucru, insa ca si in cazul ochelarilor de vedere este vorba de o perioada de acomodare dupa care aceasta va deveni o obisnuinta.

6. In primul rand exista mai multe tipuri de aparate auditive: invizibil, intraauricular si retrocuricular. Dupa un control amanuntil la medicul specialist si dupa buget puteti vedea care din cele trei vi se potriveste cel mai bine.

7. Recomandat ar fi un aparat auditiv care se pune direct in canalul auditiv, insa dispozitivul pe care il alegi trebuie sa fie compatibil cu tipul problemei de auz. Nu in orice situatie, acest tip de aparat este cel mai potrivit.

8. Aparatele auditive sunt impartite, in functie de tehnologia utilizata, in analogice si digitale.

In ultima perioada au aparut si tot felul de modalitati prin care puteti personaliza aspectul aparatelor auditive in asa fel incat acesta sa arate mai multca un accesoriu cool decat ca un aparat auditiv. Dupa un consult la medicul specialist si in functie de problema avuta si de buget, puteti cauta aparatul auditiv potrivit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *