0

Cele mai importante diferente intre tigara electronica si tigara normal

In ultimii ani, se pare ca fumatorii se gandesc mai mult la sanatatea lor, iar odata cu aparitia tigarii electronice, multi dintre acestia opteaza pentru o alternativa mult mai sanatoasa si mai eleganta de a-si satisface acest viciu. Tigara electronica acapareaza din ce in ce mai mult piata din Romania, avand mult mai multe avantaje, de la cele financiare pana la cele ce tin de sanatatea fizica a fumatorilor.

Diferente ce tin de chimicalele continute

Tigara electronica nu contine la fel de multe substante cancerigene precum tigara normala. Tigara clasica din tutun are in componenta cateva sute de substante extrem de periculoase pentru sanatatea fumatorilor, dar si pentru sanatatea celor din jur, persoane care se numesc fumatori pasivi si sunt predispusi unor afectiuni foarte grave. Cianura este poate cea mai periculoasa dintre toate substantele prezente intr-o tigara, urmata de arsenic, ce se foloseste la otravirea sobolanilor, monoxid de carbon pe care corpul ar trebui sa il elimine nu sa il inhaleze, iar in unele tigari se gaseste si insecticidul interzis numit DDT. Putini fumatori stiu ca tigara clasica contine peste 4000 de substante foarte periculoase, in timp ce in cazul unei tigari electronice, substantele inhalate nu sunt periculoase. Ingredientele de baza sunt glicerina vegetala, nicotina naturala din tutun, apa si arome.

Diferente ce tin de costuri

In general, fumatorii se gandesc si la cat ii costa viciul lor. Cei care opteaza pentru tigara clasica observa de la luna la luna scumpiri in acest sens, pachetele de tigari mai fine ce apartin unor marci cunoscute sunt cele mai costisitoare. Tigara electronica, in schimb, o data cumparat kitul, necesita doar inlocuirea substantelor sau a unor parti componente, care nu sunt foarte scumpe. Intretinerea tigarii electronice se face foarte simplu si fara foarte mari costuri suplimentare.

Diferente ce tin de mirosul imprimat in hainele fumatorilor

Este si acesta un aspect extrem de important, atat pentru doamne cat si pentru domni. Tigara electronica are un miros fin, nu se imprima in haine sau pe maini si are diferite arome fata de cele mentolate pana la cele fructate.

Fumand tigara electronica, multi fumatori inraiti au reusit sa se lase de fumat, sa reduca in primul rand, cantitatea de nicotina inhalata si sa evite dezvoltarea unor afectiuni cu repercusiuni grave pentru organism.

Concluzia pe care oricine poate sa o traga este aceea ca tigara electronica este mult mai putin periculoasa decat tigara clasica, mai eleganta, mai economica din punct de vedere financiar. Fumatorii ce opteaza pentru kiturile de tigara electronica pentru incepatori sau pentru avansati sunt avantajati fata de cei care fumeaza tigari clasice, indiferent de concentratia de gudron a acestora.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *