0

Certificarea PMP. Ce cursuri te pot ajuta să obții certificarea internațională de project manager?

Certificarea internațională în project management este, la ora actuală, cel mai important criteriu de departajare în fața angajatorilor, devenind aproape indispensabilă pentru cei care vor să ajungă să lucreze pe proiecte importante. Iar cea mai recunoscută certificare internațională în managementul de proiect, la nivel global, precum și cea mai bine plătită, este certificarea PMP – Project Management Professional.

Cum se obține o certificare PMP

Certificările PMP sunt oferite de Project Management Institute (PMI) – organism care reglementează și oferă certificările internaționale în domeniul managementului de proiect.

Examenele sunt organizate periodic, în diferite țări ale lumii, și sunt susținute sub forma unui test grilă cu 200 de întrebări cu un grad ridicat de dificultate, timpul de examinare fiind de 4 ore.

Cum te poate ajuta un curs de project management?

Așadar, promovarea examenului care oferă certificarea PMP nu este tocmai ușoară, astfel că este nevoie de o alegere atentă a tehnicilor de învățare. Volumul de informații care trebuie asimilat este imens iar simpla memorare a teoriei, fără înțelegerea ei în amănunt, mai degrabă te încurcă, decât te ajută, ceea ce va face și mai dificilă identificarea răspunsurilor corecte.

De aceea, un curs de pregătire pentru examenul de certificare internațională PMP îți poate fi de ajutor să promovezi testul și nu numai.

3 motive pentru a te înscrie la un curs PMP înainte de susținerea examenului:

  1. Economie de timp

Poate fi greu de crezut, dar un astfel de curs te va ajuta să economisești peste jumătate din timpul pe care ar fi trebuit să-l dedici pregătirii individuale pentru examen.

Mai mult decât atât, într-un timp mai scurt, vei învăța mai bine, pentru că singur va fi foarte greu să asimilezi toată materia, având în vedere că va trebui s-o faci în timpul tău liber (probabil destul de puțin, de altfel, dacă activezi în domeniul project managementului).

În plus, în funcție de cursurile pe care le alegi, ai șansa de a învăța chiar după manualul PMP Exam Prep, semnat de Rita Mulcahy, cea care a brevetat metode folosite în project management de milioane de oameni din peste 50 de țări. În România, compania de training EDU EUPC are exclusivitate în deținerea licenței pentru predare după metodologia Ritei Mulcahy, așadar cursurile PMP pe care aceștia le organizează la București, Cluj Napoca, Timișoara și Iași sunt cele mai recomandate.

  1. Bifezi una dintre condițiile necesare înscrierii la examen

Înscrierea la examenul PMP este condiționată, printre altele, de obligativitatea de a deține 35 de ore de pregătire teoretică în managementul de proiect. Dacă studiile pe care le-ai finalizat nu te ajută în acest sens, participarea la curs ți-ar asigura îndeplinirea condiției, ceea ce este ideal.

  1. Ai posibilitatea de a susține o simulare a examenului, ceea ce-ți va reduce din emoții

Trainerii care organizează cursuri PMP îți pot oferi șansa de a susține o simulare desfășurată în condiții asemănătoare celor din centrul de testare, ceea ce te poate ajuta enorm să te familiarizezi cu condițiile examenului și să reduci, astfel, stresul din ziua testării, concentrându-te mai ușor pe subiecte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *