0

Alege așa cum trebuie anvelopele pentru camioane pentru a reduce consumul de carburant

În fața unei creșteri importante a prețului la benzină sau la motorină, consumul de carburant este mai mult ca niciodată în centrul preocupărilor șoferilor de camion. Fiecare este deci în căutare de soluții pentru a face unele economii.

Printre aceste soluții, alegerea unor anvelope pentru camioane potrivite, de la Radburg de exemplu, reprezintă o etapă importantă pentru a scădea consumul mediu de carburant. Deci, care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi anvelopele pentru camioane?

Corelarea intre consumul de carburant și anvelopele pentru camioane

Unicul punct de contact cu șoseaua, anvelopele pentru camioane joacă un rol primordial atunci când vine vorba despre consumul mediu de carburnat al unui camion. Acest lucru este determinat de mai mulți parametri:

  • Cauciucuri potrivite anotimpurilor
  • O rezistență la rulare
  • Mărimea anvelopelor
  • Uzura benzii de rulare
  • Sa nu uităm nici de presiunea aerului conținut la interiorul cauciucurilor.

Pe lângă faptul că au un impact asupra consumului de combustibil, majoritatea acestor factori sunt direct legați de siguranța șoferului aflat la volanul camionlui său. Ca exemplu, iată o serie de situații în care siguranța șoferului este compromisă:

– O anvelopă sub-umflată crește riscul de spargere a anvelopei,

– Un cauciuc uzat poate duce la pierderea controlului vehiculului în condiții de carosabil umed (acvaplanare, derapare etc.),

– Un cauciuc neadaptat la anotimp crește riscul de pierdere a aderenței. Mai exact, o anvelopă de vară va fi alunecoasă pe drumurile acoperite de gheață sau zăpadă.

Criteriile de care să ții cont atunci când alegi anvelopele pentru camioane

Dacă ai nevoie de anvelope noi pentru camioane, iată care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont: eticheta europeană, anotimpul în curs, gama de anvelope ecologice sau economice, etc.

Ai grijă la eticheta anvelopelor. În primul rând, introducerea obligatorie a etichetării europene în 2012 a făcut posibilă informarea cumpărătorilor și a altor administratori de flote cu privire la caracteristicile tehnice ale fiecărei anvelope pentru vehicule grele. Revizuită în mai 2021, această etichetare se axează pe următorii trei indici:

– consumul de combustibil,

– frânarea și aderența pe teren umed,

– și zgomotul de rulare.

Clasificate de la A la G, aceste elemente te ajută să reduci consumul mediu de combustibil al autovehiculului tău de mare tonaj cu până la 7,5%. Mai exact, o anvelopă de camion cu rating A va economisi câțiva litri de combustibil la fiecare 1.000 de kilometri. Economii substanțiale în perspectivă!

Adaptează modelul de anvelope anotimpului. Este foarte important să alegi anvelopele și în funcție de condițiile climatice. Există modele de vară și de iarnă, fiecare cu specificitățile sale și avantajele sale.

Ai nevoie și de o gamă de anvelope reșapate performante premium. Consumul de carburanți poate să fie redus și cu ajutorul unor anvelope reșapate performante premium. Cercetarea continuă a unor noi procese de fabricație a permis producătorilor de anvelope să dezvolte anvelope pentru camioane cu consum redus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *