0

Coroana dentară – care este rolul ei și în ce situații poate fi necesară?

Se spune că zâmbetul este cartea de vizită a oamenilor de succes, iar la baza acestui concept stă, de fapt, ideea de încredere în sine pe care o emană persoanele sigure pe zâmbetul lor.

Dar ce ne facem când, din cauza anumitor probleme stomatologice, ne confruntăm cu un aspect inestetic al zâmbetului?

Ei bine, în ziua de astăzi există soluții pentru orice nemulțumire pe care o avem cu privire la dinții noștri, iar coroana dentară este răspunsul pentru cele mai multe dintre problemele care nu ne lasă să zâmbim.

În ce situații poți avea nevoie de o coroană dentară?

Există numeroase cazuri stomatologice în care coroana dentară se recomandă ca fiind cea mai bună soluție, însă cea mai frecventă situație este cea care implică o carie extinsă. Acest lucru înseamnă că dintele este prea cariat ca să mai poată fi salvat printr-o simplă plombă, iar coroana dentară îl poate ajuta pe pacient să evite pierderea lui definitivă care ar presupune, mai apoi, apelarea la un implant dentar.

De asemenea, coroana dentară mai poate fi necesară și în alte situații, precum:

  • dinte fracturat pe o porțiune mare;
  • dinte îngălbenit, care din cauza culorii intense a căpătat un aspect inestetic ce nu poate fi îmbunătățit prin albire;
  • dinte care și-a pierdut rezistența (are nervul scos);
  • pentru îmbrăcarea unui implant dentar, în situațiile în care acesta reprezintă singura soluție de reconstrucție a dintelui.

Ce rol are coroana dentară?

Mai mult ca sigur, primul beneficiu vizibil de care pacienții se bucură după montarea unei coroane dentare este cel al îmbunătățirii aspectului danturii. De aceea, majoritatea oamenilor consideră că rolul estetic pe care acest tip de tratament stomatologic îl are este cel mai important. În cele din urmă, datorită acestuia ne putem recăpăta încrederea în propriul zâmbet, nu-i așa?

Însă, în afara rolului estetic, coroana dentară are și un rol funcțional – care de asemenea este extrem de benefic, întrucât ne ajută să avem o masticație absolut normală și o dicție bună.

În plus – un lucru pe care mulți oameni nu îl realizează chiar de la început, dar care este deosebit de important – coroana dentară are și un rol conservator, protejând dintele natural pe care este montată împotriva pierderii lui definitive.

Ce tipuri de coroane dentare există?

Există mai multe materiale din care se fac coroane dentare, însă cele mai apreciate tipuri de astfel de lucrări protetice sunt coroana dentară din zirconiu și coroana dentară ceramică.

Foarte important de știut, atunci când suntem nevoiți să apelăm la o astfel de lucrare, este că trebuie să ținem cont nu doar de tipul materialului ales, ci și de experiența tehnicianului. Toate avantajele conferite de un material de calitate și de o lucrare bine executată se vor reflecta, ulterior, în aspectul zâmbetului nostru!

Așadar, mai mult ca sigur vrem să ne asigurăm că investim în cele mai bune servicii pentru imaginea și sănătatea noastră orală. Iar printre cele mai apreciate clinici – din punct de vedere al calității și garanției tratamentelor – se numără cele din rețeaua Dent Estet, cea mai mare rețea de clinici stomatologice din București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *