0

Cizme de cauciuc la modă,  o încălțăminte haioasă pentru vremea ploioasă

Nimeni nu și-ar fi putut închipui vreodată că o să vedem ca în această toamnă atâția copilași care poartă voioși cizme de cauciuc când afară plouă.

Cei mici sunt extrem de haioși când apar cu încălțările lor colorate, ce se potrivesc perfect cu pelerinele de ploaie și umbreluțele imprimate cu figurile eroilor din desene animate preferate.

Cizmele de cauciuc, o încălțăminte potrivită pentru oricine

Dar cizmele de cauciuc se pot purta la orice vârstă. Nu doar atunci când mergem în excursie toamna prin pădure sau la pescuit, dar și prin oraș. Cu ele redescoperim că ne mai putem bucura la fel cum o făceam în primii ani de viață, când afară ploua cu găleata.

Mai mult decât atât, anumite domnișoare mai curajoase nu ezită să le poarte chiar și în cluburile de fițe, atunci când afară pare că s-a spart cerul. După ce se satură de distracția din incintele respective, sigur vor dori ca să facă o plimbare nocturnă pe străzi, alături de gașca de prieteni, sărind amuzate în fiecare băltoacă pe care o găsesc în cale, pe caldarâm.

Este rezultatul acelor prezentări de modă unde manechine internaționale de succes au prezentat diverse modele de cizme de cauciuc pe post de încălțăminte cotidiană de toamnă.

Evident, cizmele de cauciuc pe care tinerele fițoase le încalță se diferențiază mult de ceea ce erau acelea de odinioară, utilizate mai degrabă de către muncitorii din agricultură sau de către pescari, în scop de protecție.

În orice caz, o pereche de cizme de cauciuc este întotdeauna bună la casa omului, chiar dacă nu vreți să concurați cu manechinele ce defilează la Milano sau la Paris.

Mai ales într-un oraș precum Bucureștiul, unde la fiecare ploicică canalele tind să se înfunde, asemenea tip de încălțăminte te salvează din multe situații neplăcute: nu îți strici nici botinele sau cizmulițele cele mai bune și nici nu te uzi la picioare, punându-ți în pericol sănătatea.

Tu cum alegi cizmele de cauciuc potrivite?

De regulă, în magazinele online de profil se găsesc cizme de cauciuc la prețuri foarte accesibile, motiv pentru care chiar merită să îți procuri și tu o pereche.

Trebuie totuși ca să aveți în vedere faptul că încălțămintea din cauciuc este fixă, nu se întinde, nu se mulează pe picior, precum aceea din piele naturală.

În concluzie, chiar dacă vă place extrem de tare un anumit model de cizme de cauciuc nu îl cumpărați dacă în oferta magazinului nu există decât numere prea mici. Veți spera inutil că se vor mai lărgi în urma purtării.

Ei bine, nu! Sunt fixe și așa vor rămâne, chiar dacă am putea crede că, fiind confecționate din cauciuc, sunt foarte elastice.

Dacă cizmele de cauciuc sunt prea mici există riscul ca ele să  crape și să își piardă caracteristica principală pentru care sunt purtate: aceea de a fi impermeabile.

În altă ordine de idei, este bine ca să vă cumpărați asemenea încălțăminte un pic mai mare, deoarece atunci când vorbim de cauciuc trebuie să recunoaștem că nu este vorba de materialul cel mai prietenos din lume cu picioarele noastre.

Cizmele trebuie aerisite în mod regulat, iar ciorapii purtați trebuie spălați și aerisiți copios după fiecare purtare a încălțămintei de acest tip.

Cizmele de cauciuc clasice sunt utile doar pe vreme ploioasă. Sub nicio formă nu luați astfel de cizme când afară este ger, iar temperaturile scad sub zero grade Celsius. Există riscul ca să vă alegeți cu degerături grave. Bunicii noștri își mai amintesc că pe vremuri existau galoși din cauciuc ce se purtau și iarna, pe moină. Doar că aceștia aveau în interior șoșoni foarte călduroși.

Creatorii de încălțăminte au realizat, ce e drept, chiar și cizme de cauciuc pentru anotimpul hibernal, doar că în interior acestea au o căptușeală foarte călduroasă, așa încât picioarele beneficiază de un confort deosebit când sunt purtate. Ele nu sunt cizme de ploaie, deci atenție la tipul pe care îl cumpărați. Folosiți această încălțăminte așa cum a fost stabilit de către creatorii lor, dacă vreți ca să vă aducă satisfacții depline!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *