0

Costinesti, statiunea tineretului

1 Mai a trecut rapid, a deschis oamenilor apetitul pentru litoral. Eu totusi am zis pas pentru ca acum cativa ani am ales si eu sa merg la mare de 1 mai si nu m-a impresionat deloc, ba chiar am ajuns sa realizez ca este scump iar serviciile praf la care se mai adauga si oamenii.

Imi aduc aminte din tinerete ca la Costinesti se afla tot tineretul, era considerata statiunea tinerilor datorita faptului ca existau multe terase, baruri, berarii, discoteci, restaurante si magazine cu suveniruri. Acum lucrurile s-au mai schimbat, distractia este aceasi doar ca oamenii s-au mai schimbat, statiunea se afla la aproape 30 de kilometri de Constanta, iar cazarea in Costinesti se gaseste la preturi decente.

Nu multa lume sctie in schimb ca zona in care acum se gaseste Costinestiul este incarcata de istorie, primele semne de locuire dateaza de prin epoca fierului, dar istoria incepe undeva pe la finalul secolului XIX-lea, atunci cand generalul Emil Costinescu colonizeaza cu populatie germana zona respectiva. Bazele statiunii au inceput in anul 1949 cand odata cu amenajarea unei tabere pentru elevi in zona lacului.

Daca vii in Costinesti ai ce face, incepand de la plaja, terase, discoteci, petreceri private pe la Ring, Tineretului, Midnight si Panoramic Club, dar mai sunt spectacolele de la Teatrul de Vara, magazine cu suveniruri si accesorii, terenuri de sport, sporturi nautice si ambarcatiuni usoare, iar pasionatii de scufundari pot explora lumea subacvatica din zona Epavei.

579e0b566942e533d68ba2988f8e217b

Costinesti-2012

mega-discoteca-tineretului

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *